Cincinnati Bengals strijdt voor het eerst in 33 jaar weer om Super Bowl

31 January 2022

In: Sport
Comments: 0

Maandag 31 januari 2022 – De strijd om de Super Bowl gaat dit jaar tussen Los Angeles Rams en Cincinnati Bengals. De finale van de NFL, jaarlijks een van de best bekeken sportevenementen ter wereld, vindt op zondag 13 februari plaats in het SoFi-stadion van de Rams in Los Angeles.

De Rams bereikten de eindstrijd van de befaamde Americanfootballcompetitie door San Francisco 49ers met 20-17 te verslaan, na een achterstand van 17-7. In het laatste kwart sloeg de thuisclub toe.

Cincinnati Bengals versloeg Kansas City Chiefs na verlenging met 27-24. Halverwege het tweede kwart stonden de Chiefs nog met 21-3 voor. Evan McPherson schoot in de extra tijd de winnende punten binnen.

De Bengals mogen daardoor voor het eerst in 33 jaar weer om de Super Bowl strijden. De laatste keer, in 1989, was San Francisco 49ers te sterk. Zeven jaar eerder werd bij het debuut in de finale van diezelfde club verloren.

De Rams stonden drie jaar geleden nog in de eindstrijd en moesten het toen afleggen tegen het New England Patriots van superster Tom Brady. De quarterback won vorig jaar zijn zevende Super Bowl met Tampa Bay Buccaneers.

In 2000 gingen de Rams, die toen nog St. Louis Rams heetten, voor de eerste en tot dusver enige keer in de clubhistorie met de Super Bowl aan de haal.

-nu.nl-