Coronabesmettingen nemen voor tweede week op rij af in Premier League

11 January 2022

Comments: 0

Dinsdag 11 Januari 2022- De Premier League heeft over de afgelopen week 72 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Het is voor de tweede keer op rij dat het totaal in de Engelse topcompetitie daalt.

Eerder was acht weken lang sprake van een stijging. Er werden in de afgelopen periode 12.973 tests afgenomen onder spelers, begeleiders en staf in de Premier League.

De laatste week van december waren er nog 94 positieve gevallen en de week daarvoor 103, wat een record was. Sinds de laatste uitbraak van COVID-19 zijn negentien Premier League-wedstrijden uitgesteld.

Veel clubs pleitten ervoor om de Premier League een tijdje stil te leggen, maar de competitieleiding ging daar niet in mee. Er moet gewoon gevoetbald worden als een club over minstens dertien fitte veldspelers en een keeper beschikt.

Door de negentien afgelastingen staan lang niet alle Premier League-clubs op hetzelfde aantal wedstrijden. Zo heeft Burnley pas zeventien duels gespeeld, terwijl Manchester City en Chelsea al 21 keer in actie zijn gekomen.

Vraagtekens rond corona-uitbraak Liverpool

Een van de redenen van het kleinere aantal besmettingen lijkt een aantal valspositieve tests bij Liverpool. Er leek vorige week sprake van een uitbraak, maar uiteindelijk bleek alleen Trent Alexander-Arnold daadwerkelijk corona te hebben.

Volgens Engelse media hebben meerdere clubs de organisatie van de League Cup inmiddels gevraagd daar onderzoek naar te doen. Wegens de vele afwezigen werd op verzoek van Liverpool het League Cup-duel met Arsenal namelijk uitgesteld.

Men vraagt zich af op Liverpool al voor de geplande ontmoeting met Arsenal wist van de valspositieve tests en het duel mogelijk toch had kunnen doorgaan. Er zijn clubs die tijdens het toernooi ook om uitstel vroegen, maar dit niet kregen, omdat ze nog voldoende spelers overhadden.

Vanwege de vermeende uitbraak sloot Liverpool, dat zondag met een gedevalueerd elftal van Shrewsbury Town won in de FA Cup (4-1), zelfs enkele dagen het trainingscomplex.

Nu.nl-