De Ligt veroorzaakt penalty en krijgt rood bij wonderlijke zege Juventus in Rome

9 January 2022

Comments: 0

Zondag 09 Januari 2022- Matthijs de Ligt heeft zondag een bijzondere overwinning geboekt met Juventus in de Serie A. De verdediger veroorzaakte een penalty en kreeg rood, maar won met zijn ploeg dankzij een wonderbaarlijke opleving met 3-4. Internazionale won met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij van Lazio (2-1) en behield de koppositie.

Twintig minuten voor tijd was het nog 3-1 voor Roma, waarbij De Ligt nog op het veld stond. Paulo Dybala had voor rust gelijkgemaakt na een vroege openingsgoal van Tammy Abraham, waarna Henrikh Mkhitaryan en Lorenzo Pellegrini vroeg in de tweede helft opnieuw scoorden namens de thuisploeg.

Er volgde een knotsgekke slotfase. Manuel Locatelli, Dejan Kulusevski en Mattia De Sciglio scoorden in de 70e, 72e en 77e minuut en vlak daarna veroorzaakte De Ligt een penalty. Hij maakte hands en kreeg zijn tweede gele kaart.

De ultieme kans op 4-4 was echter niet besteed aan Pellegrini, die keeper Wojciech Szczesny redding zag brengen op zijn inzet. Het tiental van Juventus hield stand en boekte de elfde overwinning van het seizoen.

‘De Oude Dame’ behoudt dankzij de zege de vijfde plek in de Serie A, al is het gat met koploper Inter fors met elf punten. Het AS Roma van José Mourinho is bezig aan een teleurstellend seizoen. De club presteert met tien zeges, twee gelijke spelen en negen nederlagen zeer wisselvallig en bezet de achtste plek in Italië.

Dumfries en De Vrij winnen met Inter

Later op de avond boekte Inter in Stadio Giuseppe Meazza een moeizame zege op Lazio. Nadat een doelpunt van Lautaro Martínez na tussenkomst van de VAR was afgekeurd wegens buitenspel, bracht Alessandro Bastoni de thuisploeg na een half uur wél op voorsprong uit een rebound.

Vijf minuten later zorgde Ciro Immobile voor de gelijkmaker. De spits profiteerde bij een vrije trap van Danilo Cataldi, waarbij onder anderen De Vrij de situatie niet goed inschatte. Milan Skriniar maakte halverwege de tweede helft met een kopbal de winnende voor Inter.

Dumfries en De Vrij hadden beiden een basisplaats bij Inter, dat een punt voorsprong heeft op nummer twee AC Milan. De stadgenoot, die eerder op de dag bij Venezia (0-3) won, heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld. Lazio is terug te vinden op de achtste plaats.

-Nu.nl-