FC Utrecht scherpt coronabeleid aan en zet streep door oefenwedstrijden

7 January 2022

Comments: 0

Vrijdag 07 Januari 2022- FC Utrecht heeft besloten om de komende oefenwedstrijden tegen Willem II en sc Heerenveen niet te spelen. De Domstedelingen willen geen risico’s nemen met betrekking tot het coronavirus.

FC Utrecht zou vrijdagmiddag in actie komen tegen Willem II en zaterdag een vriendschappelijk duel met sc Heerenveen spelen. De subtopper meldt dat het schrappen van de wedstrijden een gevolg is van het aangescherpte coronabeleid.

Eerder besloot FC Utrecht al om het trainingskamp in eigen land af te gelasten. De ploeg van trainer René Hake bereidt zich op het eigen Topsportcentrum voor op de tweede seizoenshelft.

Meerdere Eredivisieclubs hebben momenteel te kampen met coronabesmettingen. Ajax, Vitesse en NEC besloten hun trainingskamp in het buitenland stop te zetten, terwijl PSV en Feyenoord hun trainingsweek in Spanje annuleerden vanwege positieve tests binnen de selectie.

Feyenoord zou nog wel een dag naar Marbella afreizen om een oefenwedstrijd tegen Club Brugge te spelen, maar de Rotterdammers zagen daar op het laatste moment toch van af vanwege nieuwe coronabesmettingen.

De uitbraak van COVID-19 bij clubs lijkt nog geen invloed te hebben op het vervolg van de Eredivisie. De competitie wordt in het weekeinde van 14, 15 en 16 januari hervat.

-Nu.nl-