Feyenoord haalt bijna 150.000 euro op voor familie overleden Gyan

10 January 2022

Comments: 0

Maandag 10 Januari 2022- Feyenoord en supportersvereniging FSV De Feyenoorder hebben met hun donatiecampagne bijna 150.000 euro opgehaald voor de familie van de overleden Christian Gyan. De geboren Ghanees, die in Rotterdam uitgroeide tot publiekslieveling, overleed kort voor de jaarwisseling op 43-jarige leeftijd. Gyan was ongeneeslijk ziek.

Feyenoord en de supportersvereniging startten op oudejaarsdag met een inzamelingsactie voor de familie van Gyan. De actie liep tot zondagavond 19.08 uur, een verwijzing naar het oprichtingsjaar van de club. De opbrengst bedroeg 147.307,90 euro. Feyenoord geeft het geld in beheer aan de familie.

Het geld is onder meer bedoeld om de uitvaart te bekostigen. Die vindt op zaterdag 22 januari in besloten kring plaats. Een dag eerder krijgen de supporters de mogelijkheid om Gyan de laatste eer te bewijzen.

De verdediger stond vanaf 1997 tot 2007 onder contract bij Feyenoord en speelde op huurbasis ook voor Excelsior. Gyan won in 2002 met Feyenoord de UEFA-cup en was zeer populair onder de supporters. Van Gyan is bekend dat hij vrijwel al zijn geld weggaf aan mensen die het volgens hem beter konden gebruiken. Hij werkte na zijn voetbalcarrière een tijdje in de Rotterdamse haven.

In 2017 hield Feyenoord ook al een inzamelingsactie voor Gyan. Toen kreeg de Ghanees een cheque van 35.500 euro.

-Ad.nl-