Memorabel moment voor Stephen Curry met eerste buzzer-beater: ‘Het werd tijd’

23 January 2022

In: Sport
Comments: 0

Zondag 23 januari 2022- Stephen Curry heeft al veel memorabele momenten beleefd, maar was vrijdag blij verrast met zijn beslissende score namens Golden Warriors tegen Houston Rockets. Het punt viel in de buzzer, het eindsignaal, een primeur voor de man die recordhouder in de Amerikaanse competitie NBA is als het om aantallen driepunters gaat
,,Het werd tijd”, zei Curry. ,,Dit is de eerste keer dat me dit overkomt.” De Warriors wonnen met 105-103. Curry kwam tot een totaal van 22 punten, maar een groot deel van het duel was er vooral frustratie bij de thuisploeg, die lang in achtervolging was op Houston.
De marge was zelfs 15 en werd pas kort voor tijd gedicht: 103-103. Houstons Garrison Mathews miste bij een poging het duel met een driepunter te beslissen, waarna er 8,5 seconden overbleven. Curry bezorgde de Warriors de winst, nodig na zes nederlagen in de laatste negen duels.
Milwaukee Bucks was in de topper in de oostelijke divisie van de NBA te sterk voor Chicago Bulls. Giannis Antetokounmpo had met 30 punten en 12 rebounds een belangrijk aandeel in de 94-90-zege. Voor Chicago bleken de 35 punten van DeMar DeRozan niet voldoende. Milwaukee staat op de vierde plaats in de Eastern Conference met 29 zeges tegen 19 nederlagen. Chicago (28-16) staat na leider Brooklyn (29-16) op de tweede plaats. De koploper uit New York versloeg San Antonio Spurs met 117-102.
In het westen leidt Phoenix Suns met 35 overwinningen tegen 9 nederlagen. Golden State staat tweede.