Toptennissers zijn de vele aandacht voor de soap rondom Djokovic zat

15 January 2022

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 15 januari 2022 – Veel toptennissers op de Australian Open hebben het gehad met de vele aandacht die Novak Djokovic opslokt in Melbourne. Ze vinden dat er door de soap rondom het visum van de ongevaccineerde Serviër te weinig aandacht uitgaat naar de sport zelf.

“Novak is zonder twijfel een van de beste spelers in de geschiedenis van het tennis. Maar er is geen enkele speler die belangrijker is dan het toernooi zelf, nietwaar?”, zei Rafael Nadal zaterdag op zijn persconferentie in de aanloop naar de Australian Open.

“Of het nu gaat om Roger (Federer, red.), Novak, Björn Borg of mijzelf: de Australian Open is veel belangrijker dan één speler. Als Novak toch nog mee mag doen, is dat oké. Als hij niet mee mag doen, dan wordt het ook zonder hem een geweldig toernooi. Ik ben slechts een buitenstaander die het circus van een afstand bekijkt, maar ik word er wel een beetje moe van.”

De zaak rondom de 34-jarige Djokovic is al anderhalve week het gesprek van de dag in Australië en overschaduwt de aanloop naar het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar volledig. De Serviër, wiens visum vrijdag voor de tweede keer werd ingetrokken, hoort zondag na zijn beroepszaak of hij in Australië mag blijven of niet.

“De situatie leidt de aandacht af van de geweldige dingen die op de baan worden neergezet”, vindt US Open-winnares Emma Raducanu. “Andy Murray bereikte bijvoorbeeld de finale in Sydney, dat is toch geweldig?”

-nu.nl-