Turkse voetbalwereld in rouw: 27-jarige international komt om het leven bij auto-ongeluk

12 January 2022

Comments: 0

Woensdag 12 Januari 2022- De Turkse voetbalwereld is in rouw. Ahmet Calik, een verdediger van eersteklasser Konyaspor, is op 27-jarige leeftijd omgekomen bij een auto-ongeluk. Dat bevestigt de club.

Ahmet Calik zat alleen in z’n wagen toen hij de controle verloor. Hij raakte van de weg en kwam tegen een omheining terecht, zo schrijven Turkse media. De profvoetballer was een bekende naam in het Turkse voetbal.

Calik speelde 192 wedstrijden in eerste klasse en was ook achtvoudig Turks international – zijn laatste interland dateerde van 2017. Hij speelde achtereenvolgens voor Genclerbirligi Ankara, Galatasaray en Konyaspor, waar hij dit seizoen al achttien wedstrijden achter zijn naam had staan.
Met Galatasaray werd hij in 2018 en 2019 kampioen van Turkije. Met die club won hij in 2019 en 2020 respectievelijk de Turkse beker en supercup.

Ook Nigel de Jong, oud-voetballer van Galatasaray, staat op Twitter stil bij het overlijden van Çalik. ,,Dit doet pijn. Zo’n grote persoonlijkheid. Rust zacht, broer”, aldus de voormalige international van Oranje.

-Ad.nl-