Tussenbalans Heerenveen: grijs seizoen met schaarse lichtpuntjes

12 January 2022

Comments: 0

Woensdag 12 Januari 2022- Hoe staan de clubs uit de eredivisie er halverwege het seizoen voor en wat zijn de verwachtingen voor de tweede seizoenshelft? Deze week maken we de balans op voor alle achttien clubs, met vandaag Heerenveen.

Verloopt het seizoen tot nu toe naar wens?
De verrichtingen van Hee­renveen laten zich tot nu toe het beste samenvatten als ‘grijs’. De tiende plaats van de Friezen is niet slecht, maar ook niet goed. Soms zijn er lichtpuntjes, zoals het sprankelende spel van buitenspeler Anthony Musaba tegen Ajax en het punt dat de ploeg van trainer Johnny Jansen pakte tegen PSV (1-1).

Ook vierde Heerenveen groot feest nadat het rivaal Cambuur in Leeuwarden versloeg: 1-2. Maar zorgen zijn er ook: het voetbal is zelden leuk om naar te kijken. En dan is smaakmaker Joey Veerman ook nog eens weg, naar PSV. Hij was met drie goals en zes assists betrokken bij bijna de helft van de (twintig) doelpunten.

Wordt het een spannende transferperiode?
Door de Veerman miljoenen kan technisch directeur Ferry de Haan de markt op, bijvoorbeeld om eindelijk een spits aan de selectie toe te voegen. Topscorer Henk Veerman heeft al tijden geen concurrentie en als hij wegvalt, moet coach Jansen een beroep doen op middenvelder Siem de Jong in de punt van de aanval.

Joey Veermans vacature op het middenveld werd inmiddels gevuld door Anas Tahiri. De Haan krijgt het deze maand toch nog druk, want ook over de toekomst van Jansen moet een besluit worden genomen. De Haan en de oefenmeester gaan eind deze maand in gesprek.

Op wie moeten we letten in de tweede seizoenshelft?
In september werd hij uitgelachen na wéér een eigen doelpunt, maar Sven van Beek is een zekerheidje in de Heerenveen-defensie. Met zijn onverzettelijkheid maakt hij indruk en zet de oud-Feyenoorder eindelijk een vette streep onder het blessureleed dat hem jaren teisterde. Van Beek is ‘pas’ 27 jaar; is Heerenveen zijn niveau of kan hij na dit seizoen toch weer een stapje hogerop?

-Ad.nl-