Tussenbalans PEC Zwolle: Darfalou en De Waal moeten voor goals zorgen in zware degradatiestrijd

10 January 2022

Comments: 0

Maandag 10 Januari 2022- Hoe staan de clubs uit de eredivisie er halverwege het seizoen voor en wat zijn de verwachtingen voor de tweede seizoenshelft? Deze week maken we de balans op voor alle achttien clubs, met in deze aflevering PEC Zwolle.

Verloopt het seizoen tot nu toe naar wens?
Niet echt. Met de komst van trainer Art Langeler hoopte PEC dit seizoen de aansluiting met de subtop te vinden, of in elk geval een plek boven in het rechterrijtje. Zodat de Zwollenaren op koers lagen voor de gewenste top 6-klassering waar de club het in 2018 over had in het ambitieuze groeiplan ‘Wat goed is, moet beter’. Dat plan kan inmiddels de prullenbak in. Want met 6 punten uit 18 duels en slechts 9 treffers is PEC – waar Dick Schreuder inmiddels voor de groep staat – veruit de slechtste ploeg in de eredivisie.

Wordt het een spannende transferperiode in Zwolle?

Dat is niet de verwachting. Voor de nodige reparatiewerkzaamheden heeft PEC inmiddels twee aanvallers gestrikt: Max de Waal (20) en Oussama Darfalou (28). Zij worden voor de rest van het seizoen gehuurd van respectievelijk Ajax en Vitesse. Het duo moet in Zwolle het grootste probleem oplossen: het gebrek aan scorend vermogen. Omdat het contract van Yuta Nakayama eind juni afloopt, werd rekening gehouden met zijn vertrek deze winter. Maar door de blessure van centrale verdediger Sam Kersten, die zeven maanden uit de roulatie is, wil PEC de Japanner nu niet kwijt. Omdat het elftal onder Schreuder met drie man centraal achterin speelt, wordt nog wel een extra centrale verdediger gezocht.

Op welke speler moeten we letten in de tweede seizoenshelft?
Max de Waal. De verwachting (lees: hoop) is dat de huurling van Ajax – anders dan Slobodan Tedic, die bij PEC in 2042 minuten tot slechts 3 goals kwam – de ballen er wél in schiet. Aan vertrouwen geen gebrek bij De Waal. De spits, onlangs door ESPN gekozen tot grootste talent van de eerste divisie, maakte dit seizoen al negen goals voor Jong Ajax, waaronder een ‘Panenka’ tegen Almere City.

Ad.nl-