United-talent Greenwood door vriendin beschuldigd van geweld en misbruik

30 January 2022

Comments: 0

Zondag 30 januari 2022- Manchester United-aanvaller Mason Greenwood wordt door zijn vriendin beschuldigd van huiselijk geweld en seksueel misbruik. De vrouw, Harriet Robson, deelde via Instagramfoto’s van blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam die volgens haar door Greenwood zijn ontstaan.

Robson publiceerde ook een opgenomen spraakbericht. Daarin was te horen dat een man, volgens haar de twintigjarige Greenwood, haar min of meer dwingt tot seks. “Aan iedereen die wil weten wat Mason Greenwood met me doet”, schreef Robson erbij. De bewuste foto’s en spraakopnames zijn inmiddels verwijderd. Manchester United reageerde in Engelse media met een korte verklaring. “We zijn op de hoogte van afbeeldingen en beschuldigingen die op sociale media circuleren. We geven verder geen commentaar totdat de feiten zijn vastgesteld. Manchester United keurt geen enkele vorm van geweld goed.”

Greenwood komt uit de jeugdopleiding van Manchester United en is dit seizoen een vaste waarde in de hoofdmacht. De aanvaller debuteerde in september 2020 in de nationale ploeg van Engeland.

Enkele dagen na zijn debuut overtrad hij de coronaregels door samen met Phil Foden in Reykjavik enkele vrouwen mee te nemen naar hun hotelkamer. Bondscoach Gareth Southgate stuurde de twee jonge internationals daarop naar huis. Greenwood miste afgelopen zomer het EK vanwege een blessure. Vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden buiten Europa ligt de Premier League dit weekeinde stil. Manchester United speelt vrijdag in de FA Cup tegen Middlesbrough.

-Nu.nl-