Van de Zandschulp voelde zich ondanks nederlaag gelijkwaardig aan Medvedev: ‘Af en toe zelfs beter’

23 January 2022

Comments: 0

Zondag 23 januari 2022- Botic van de Zandschulp kijkt met tevredenheid terug op het grootste gedeelte van zijn duel met Daniil Medvedev in de derde ronde van de Australian Open. Hij moest naar eigen zeggen alleen té hard werken om de punten binnen te halen tegen de nummer 2 van de wereld.
,,Ik vond dat ik tweeënhalve set goed speelde. In het begin van de derde set had ik er nog wel geloof in, maar toen hij goed bleef serveren ging dat wel weg”, zei Van de Zandschulp na zijn 6-4, 6-4, 6-2-nederlaag. ,,Ik ben enigszins teleurgesteld, want elke wedstrijd die je speelt wil je gewoon winnen.”
Vier maanden geleden wist Van de Zandschulp (26) op de US Open nog een set te winnen van Medvedev, toch vond hij zichzelf nu kansrijker. Op 5-4 in de eerste set liet hij twee breakkansen onbenut. ,,Jammer dat ik mijn kansen daar niet benutte, ik had twee keer de return moeten maken. Die móét ik maken als ik kans wil maken tegen dit soort jongens”, oordeelde de nummer 57 van de wereld.
Van de Zandschulp wil zichzelf vaker in de gelegenheid brengen om tegen de absolute top te spelen. ,,Ik wil veel vaker tegen dit soort jongens spelen, omdat ik daar veel van kan leren, waardoor ik een hoger niveau ga halen. Als je alleen maar tegen jongens speelt die rond plek 50 staan, dan is het moeilijk om tegen jongens te spelen die in de top 10 staan. Je moet naar dat niveau kunnen groeien.”
Vooral op zijn eigen service heeft Van de Zandschulp nog progressie te boeken, zo vindt hij zelf. ,,Ik moet nog beter serveren om meer gratis punten te halen. Als ik 15-30 sta in de servicegame van Medvedev, dan gooit hij bij wijze van spreken drie keer op en dan heeft hij de game.”
Van de Zandschulp twijfelt of hij in aanloop naar het ABN-Amro World Tennis Tournament in Rotterdam nog zijn opwachting gaat maken in Montpellier. De beste tennisser van Nederland heeft een druk schema voor de boeg. ,,Ik moet kijken of ik in Montpellier ga spelen, even kijken hoe ik thuis aankom. Anders is het een lange reeks”, zei Van de Zandschulp.