Van Gaal stemde bij FIFA-awards op Kanté, Van Dijk koos ploeggenoot Salah

18 January 2022

Comments: 0

Dinsdag 18 Januari 2022- Louis van Gaal heeft bij de verkiezing voor het FIFA-gala niet gestemd op Robert Lewandowski, die werd verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zette de Poolse spits op de tweede plaats.

De voorkeur van bondscoach Van Gaal ging uit naar Chelsea-middenvelder N’Golo Kanté. Hij zette Manchester City-sterspeler Kevin De Bruyne en Liverpool-aanvaller Mohamed Salah op de tweede en derde plaats.

Van Dijk erkende net als Van Gaal de kwaliteiten van Kanté en zette de Fransman in zijn top drie. De voorkeur van de verdediger ging uit naar ploeggenoot Salah, gevolgd door Lewandowski op de tweede plek.

Bij de zogeheten FIFA’s Best Awards mogen de aanvoerders van de nationale elftallen, bondscoaches, journalisten en fans stemmen. Lewandowski kreeg in totaal 48 punten, gevolgd door Messi (44 punten) en Salah (39 punten). De punten zijn een afspiegeling van het aantal stemmen bij alle vier de stemgroepen.

Messi en Salah kregen bij fans meer stemmen

Lewandowski kreeg vooral bij de coaches de meeste stemmen. Alleen bij de stemming onder de fans werd de topschutter van Bayern München afgetroefd door Messi en Salah.

De winnaar gaf zelf de meeste punten aan Jorginho, die met Chelsea de Champions League won en met Italië Europees kampioen werd. De Poolse spits zette Messi en Ronaldo op plek twee en drie.

Lewandowski won de FIFA-award voor de tweede keer op rij. Bij de vrouwen ging de prijs met overmacht naar FC Barcelona-speler Alexia Putellas. De Spaanse eindigde op 52 punten, gevolgd door Chelsea-aanvaller Sam Kerr (38 punten) en ploeggenoot Jennifer Hermoso (33 punten).

-Nu.nl-