Vloet traint voor het eerst sinds fataal ongeluk weer mee bij Heracles Almelo

10 January 2022

Comments: 0

Maandag 10 Januari 2022- Rai Vloet hervat maandag de training bij Heracles Almelo. De middenvelder kwam niet meer in actie sinds hij in november betrokken was bij een fataal auto-ongeluk.

Bij het ongeluk kwam een vierjarige jongen om het leven. Het is onbekend of Vloet, die zelf ook gewond raakte, achter het stuur zat of bijrijder was.

“Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan”, zegt Vloet op de website van Heracles. “Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien.”

“Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt, is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan”, zegt de 26-jarige voetballer.

Vloet nog altijd verdachte

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles denkt dat Vloet er klaar voor is om weer terug te keren op het veld. “We hebben de afgelopen periode meerdere keren met Rai over de situatie gesproken. Daarna hebben we het er intern met elkaar over gehad en extern advies ingewonnen. Op basis van die gesprekken zijn we van mening dat hij weer deel uit kan maken van de selectie”, aldus Gilissen.

Vloet is nog altijd verdachte in de zaak. Het is nog onduidelijk of en wanneer hij voor de rechter moet verschijnen. “We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten”, zegt Gilissen. “We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie.”

Gillisen vond het een lastige beslissing om Vloet weer met de selectie mee te laten trainen. “We snappen heel goed dat die emoties oproept, ook bij onszelf, maar het is een weloverwogen besluit. Rai sluit vanaf vandaag aan bij de groep en is, als hij weer helemaal wedstrijdfit is, ook weer beschikbaar voor wedstrijden.”

Vloet is een van de belangrijkste spelers van Heracles. In elf duels voor de winterstop maakte hij drie treffers. De ploeg uit Almelo hervat de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen NEC.

Nu.nl-