Voetbalwereld neemt afscheid van Feyenoord-icoon Wim Jansen

29 January 2022

Comments: 0

Zaterdag 29 januari 2022- De voetbalwereld heeft in Rotterdam afscheid genomen van oud-speler en oud-trainer Wim Jansen. ‘Stille Willem’ overleed afgelopen dinsdag op 75-jarige leeftijd. Vanochtend was er een besloten herdenkingsbijeenkomst, vanmiddag namen supporters van Feyenoord afscheid op het plein voor De Kuip.

Op het plein ging vanmiddag vuurwerk af bij de aankomst van de begrafenisstoet. Toen de stoet een ererondje reed, klonk applaus en werd het liedje ‘You’ll Never Walk Alone’ van Gerry and the Pacemakers gespeeld. “Een kanjer, een van de beste spelers die we ooit gehad hebben”, aldus een van de supporters, tot tranen toe bewogen.

“Als je het over een stofzuiger hebt, was hij er eentje van een heel goed merk”, zei voormalig trainer en voetballer Rob Jacobs bij Rijnmond. Hij was een van de velen die vanmiddag lovende woorden spraken over Jansen. “Wim was een heel sympathieke man, hij was in de omgang heel prettig, had geen sterallures”, stelde voormalig trainer en speler Thijs Libregts. “Hij beheerste het vak en was als vriend geweldig.”

“Als je aan Wim Jansen denkt, denk je aan details. Het waren de kleinste dingen. Daar werd je als speler wel eens gek van, maar later, als je ouder wordt, ga je beseffen wat hij ermee bedoelde”, stelde voormalig voetballer Gaston Taument.

“Hij had een eigen kijk op voetbal. Heel veel principes die ik nu toepas”, zegt trainer Peter Bosz. “Wat je moet doen als je de bal hebt. En wat je moet doen als je de bal niet hebt”, stelt de huidig trainer van Olympique Lyonnais. Op het plein bij De Kuip hield een supporter een bordje op met de tekst ‘kleine man, grote held’. “Dat zegt het helemaal”, aldus een andere supporter.

-Nos-