Zeker acht doden door gedrang voor Afrika Cup-duel van Kameroen

25 January 2022

Comments: 0

Dinsdag 25 Januari 2022- Rond het Afrika Cup – duel tussen gastland Kameroen en de Comoren zijn maandag zeker acht fans overleden door gedrang buiten het Paul Biya Stadium in Yaoundé. De regering van Kameroen meldt dat 38 mensen gewond raakten.

“Er zijn acht doden gevonden: twee vrouwen en vier mannen van in de dertig, één kind en één lichaam is meegenomen door familie”, meldde persbureau AFP op basis van een voorlopig rapport van het ministerie van Gezondheidszorg.

De slachtoffers waren volgens het ministerie meteen vervoerd naar ziekenhuizen, maar het drukke verkeer had het transport vertraagd.

De stormloop ontstond toen supporters problemen hadden om het stadion binnen te komen voor het achtstefinaleduel in de hoofdstad van Kameroen.

Zo’n 50.000 mensen wilden de wedstrijd bijwonen. Het Paul Biya Stadium heeft plek voor 60.000 fans, maar vanwege de coronamaatregelen mocht de capaciteit maar voor 80 procent gebruikt worden (ongeveer 48.000 supporters).

De Afrikaanse voetbalbond CAF zegt in een verklaring een onderzoek naar het drama gestart te zijn. “We proberen uit te vinden wat er gebeurd is. We staan in nauw contact met de Kameroense regering en het organisatiecomité.”

Wedstrijd ging gewoon door

Het duel begon op het geplande tijdstip en werd normaal uitgespeeld. Kameroen, met André Onana van Ajax in het doel, won met 2-1 en plaatste zich voor de kwartfinales. Vermoedelijk hadden de spelers tijdens het duel nog geen weet van de situatie.

Kameroen neemt het zaterdag in de kwartfinales op tegen Gambia. Dat duel is in het Japoma Stadium in Douala, waar maximaal 50.000 fans in passen.

Nu.nl-