Driehoekstoernooi SVB is geen officieel FIFA meetmoment

1 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 01 februari 2022- De wedstrijden in het driehoekstoernooi waarbij de nationale heren voetbalselectie van Suriname (NATIO) uitkomt tegen Guyana en Barbados, gelden niet als officiële FIFA interlands. Dit bevestigt technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond SVB, Biswajeet Kali. Er is volgens hem een fout gemaakt bij het doorgeven van relevante informatie aan de Wereldvoetbalbond.

De Nationale dames en heren voetbalselecties van Barbados, Guyana en Suriname komen tijdens dit toernooi tegen elkaar uit. De nationale heren selectie van Barbados heeft reeds één volledige wedstrijd afgewerkt tegen de selectie van Suriname. Gisteren was het de beurt aan ons buurland Guyana. Die wedstrijd werd op een gegeven moment gestaakt. De technisch directeur geeft aan wat de reden hiervoor was.

De technisch directeur benadrukt dat de SVB de nodige maatregelen heeft getroffen in aanloop naar dit driehoekstoernooi; het afnemen van sneltesten vóór aanvang van de wedstrijden is er een van. Volgens Kali zal de SVB enkele aanpassingen plegen voor de wedstrijd van morgen tussen Suriname en Guyana. Dit ter waarborging van de veiligheid van alle betrokkenen.