Van Bronckhorst kritisch na zeperd: ‘Leek alsof het onze eerste Old Firm was’

3 February 2022

Comments: 0

Donderdag 03 Februari 2022- Trainer Giovanni van Bronckhorst geloofde zijn ogen niet toen hij woensdagavond zag hoe zijn ploeg de strijd aanging met aartsrivaal Celtic. Rangers stond halverwege al met 3-0 achter in de Old Firm en was na rust niet bij machte om dat om te draaien.

“Dit is heel teleurstellend. Door de manier waarop we deze wedstrijd begonnen, leek het net alsof dit de eerste Old Firm was die we ooit hebben gespeeld. Je weet wat zo’n wedstrijd met zich meebrengt qua sfeer en druk. Het leek alsof we er niet klaar voor waren”, zei een kritische Van Bronckhorst volgens Herald Scotland.

“Je zag het aan de manier waarop we de doelpunten weggaven. Het is gewoon een gebrek aan scherpte, ik kan het niet anders verwoorden. Mijn spelers gingen niet met hun man mee en waren niet klaar voor de duels. Wat ik in de eerste helft zag, was ongelooflijk. Na rust waren we veel beter, maar toen hadden we het duel al uit handen gegeven.”

Het was pas de eerste nederlaag voor Van Bronckhorst als trainer van Rangers, dat hem eind november aanstelde als opvolger van de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard. De club uit Glasgow speelde onder leiding van de Rotterdammer veertien wedstrijden, waarvan er verder drie werden gelijkgespeeld en tien gewonnen.

Niet alleen moest Van Bronckhorst woensdagavond zijn eerste nederlaag incasseren; door de ruime zege nam Celtic de koppositie in Schotland over. De stadgenoot uit Glasgow heeft nu een punt meer dan Rangers.

“Dit soort wedstrijden zijn altijd lastig en daarom moeten we nu dicht bij elkaar blijven. Als speler leed ik hier een heel grote nederlaag (5-1 in het seizoen 1998/1999, red.), maar dat seizoen werden we wel kampioen. Deze wedstrijden zijn dus niet beslissend voor de strijd om het kampioenschap”, aldus Van Bronckhorst.

-Nu.nl-