Ajax verhuurt overbodige Wijndal aan Champions League-deelnemer Antwerp

5 September 2023

Comments: 0

Owen Wijndal vervolgt zijn loopbaan op huurbasis bij het Royal Antwerp van trainer Mark van Bommel. De 23-jarige linksback komt over van Ajax, waar hij overbodig is.

Wijndal kon de nieuwe trainer Maurice Steijn in de voorbereiding niet overtuigen en zag Ajax met Borna Sosa en GastĆ³n Ɓvila (die overkwam van Antwerp) twee spelers voor zijn positie aantrekken. Met Anass Salah-Eddine had hij nĆ³g een concurrent.

Ajax nam Wijndal in de zomer van vorig jaar over van AZ, dat 10 miljoen euro voor hem ontving. In de Johan Cruijff ArenA slaagde de elfvoudig Oranje-international er eigenlijk geen moment in om zijn niveau te halen. Zijn contract loopt nog tot medio 2027.

Bij Antwerp zien Van Bommel en directeur voetbalzaken Marc Overmars het wƩl in hem zitten. Wijndal gaat met de Belgische kampioen, waar hij met Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen en Gyrano Kerk drie landgenoten treft, de Champions League in. FC Barcelona, FC Porto en Shakhtar Donetsk zijn in dat toernooi de tegenstanders.

Belgische clubs hebben nog tot en met woensdag om transfers af te ronden; zodoende kan Wijndal de overstap naar Antwerp nog maken. In Nederland sloot de markt vrijdagavond.

Het vertrek van Wijndal past in de transformatie die de Ajax-selectie deze zomer onderging. Onder aanvoering van technisch directeur Sven Mislintat haalde de club twaalf nieuwe spelers.

Bron: NU.nl