Argentijnse pers SMULT van ‘verbitterde’ Louis van Gaal: ‘De wond bloedt nog’

5 September 2023

Comments: 0

Louis van Gaal heeft zijn spotlight weer te pakken. Maandag ontving hij zijn Eredivisie Oeuvre Award, waarbij hij wat interessante uitspraken deed over de uitkomst van het afgelopen WK. Volgens de oud-bondscoach was de winst van Argentinië een vooropgezet plan. De Argentijnse media smult ervan!

‘’Van Gaal praat nog altijd met vuur in de ogen over het WK’’, concludeert TyC Sports. ‘’Enkele ongelofelijke uitspraken van hem over het vooropgezette plan om Lionel Messi het WK te laten winnen, gaan de wereld over. De wond bloedt nog’’. Ook de Argentijnse krant Cláro kijkt er met gefronste wenkbrauwen naar.

In de aanval

‘’Dit is een nieuwe aanval van hem op de Argentijnse ploeg’’, kopt Infobae. ‘’Na maanden lijkt er nog steeds sprake van een open wond bij de Nederlanders wéér een aanval van Van Gaal op Argentinië’’, aldus Olé.

Andere landen

Ook in andere voetballanden zijn de beschuldigingen van Van Gaal niet onopgemerkt geraakt. ‘’Van Gaal gooide een bom richting de FIFA’’, zo schrijft het Spaanse Mundo Deportivo. De krant spreekt over een ‘vijandige’ Van Gaal. Ook in Engeland, waar Van Gaal werkzaam was als coach van Manchester United, is er veel aandacht voor zijn uitspraken. ‘’Volgens Van Gaal is het WK opgetuigd om Argentinië te laten winnen’’, schrijft Daily Mail.

Bron: SportN.nl