NAC blijft in leeg stadion uit problemen in restant tegen Willem II en wint met 1-4

5 September 2023

Comments: 0

Willem II en NAC Breda hebben dinsdag allebei één keer gescoord in het restant van de zondag gestaakte Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd. Het betekent dat NAC een 1-4-overwinning kan bijschrijven.

Willem II-NAC werd zondag na ruim vijftig minuten bij een 0-3-stand gestaakt door scheidsrechter Edwin van de Graaf. Nadat hij de wedstrijd al een keer had stilgelegd wegens bekers op het veld, was vuurwerk dat door fanatieke Willem II-fans werd gegooid de druppel.

De aangescherpte regels van de KNVB schrijven voor dat een wedstrijd bij een tweede incident definitief gestaakt moet worden. Na overleg met de lokale autoriteiten werd daar inderdaad toe besloten. Maandag werd bepaald dat het restant dinsdag vanaf 10.30 uur voor lege tribunes moest worden uitgespeeld.

Willem II kwam in dat restant na ruim tien minuten terug tot 1-3 via Thijs Oosting. Tot een wederopstanding leidde dat niet: tien minuten later tekende Patriot Sejdiu – hij had NAC zondag al op 0-1 gezet – voor de 1-4. Daar bleef het bij. NAC vindt dankzij de overwinning aansluiting met de bovenste ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Peter Hyballa staat achtste met zeven punten uit vier duels. Willem II heeft vijf punten en staat vijftiende.