Onana ‘ondanks manipulatie, leugens en machtsmisbruik’ terug bij Kameroen

4 September 2023

Comments: 0

André Onana keert terug bij de nationale ploeg van Kameroen. De 27-jarige doelman beëindigde afgelopen december na een conflict met bondscoach Rigobert Song zijn interlandloopbaan. Nu heeft hij besloten zijn rentree te maken.

Onana beëindigde in december vorig jaar zijn interlandloopbaan, nadat hij het WK in Qatar tussentijds had verlaten. De voormalige Ajacied was in conflict met bondscoach Song, die de doelman in de tweede groepswedstrijd om “disciplinaire redenen” had gepasseerd.

De stijl van Onana, die opvallend ver uit zijn doel keepte en zelf het spel leek te willen maken, zou de bondscoach tegen de borst gestuit zijn. Song deed vorige week een verzoeningspoging door Onana op te roepen voor de nationale ploeg.

“Ik beantwoord zonder twijfel de oproep van mijn land”, schrijft Onana maandag op X. “Met het besef dat mijn terugkeer niet alleen bedoeld is om mijn droom waar te maken, maar ook voor de Kameroeners, die een nationaal team verdienen dat vastbesloten is om te schitteren.”

“Ondanks manipulatie, leugens en machtsmisbruik kies ik ervoor trouw te blijven aan mijn ideaal en met trots een land te vertegenwoordigen dat onze oprechte inzet verdient. Het is tijd om ons te verenigen, om in harmonie samen te werken voor ons algemeen belang: Kameroen”, schrijft hij.

Onana maakte in 2015 zijn debuut voor het nationale elftal en keepte tot dusver 35 interlands voor ‘De Ontembare Leeuwen’. Naar verwachting keert hij op 12 september terug onder de lat. Kameroen speelt dan tegen Burundi in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup.