Randal Haakmat uitgenodigd voor prestigieuze bodybuildingwedstrijden

6 September 2023

Comments: 0

Randal Haakmat is uitgenodigd voor de IFBB Elite Pro World Championships, die van 13 tot en met 15 oktober in Madrid, Spanje plaatsvinden tijdens het dertiende Arnold Sports Festival Europe. De 23-jarige Surinamer heeft ook een uitnodiging op zak om mee te doen aan het onderdeel Classic Physique tijdens de IFBB Mr World – World Showdown, die van 5 tot en met 7 oktober wordt gehouden in Fujairah, Verenigde Arabische Emiraten.

Haakmat heeft de uitnodigingsbrieven gedeeld op zijn sociale mediakanaal. ‘’Geweldig nieuws!’’ schrijft hij erbij. ‘’Ik ben officieel uitgenodigd voor de twee grootste IFBB Elite Pro-competities’’. De bodybuilder geeft aan dat hij hard zal werken om zijn land weer eens trots te maken.

Van amateur naar prof

Haakmat veroverde vorig jaar juli als amateur de titel in de classic physique-categorie tijdens de 49ste Centraal-Amerikaanse en Caribische bodybuilding- en fitnesskampioenschappen op Barbados. Met die overwinning behaalde hij zijn pro card en werd de jongste Surinamer ooit die de profstatus heeft. De dag daarop pakte hij ook de titel in de categorie ‘bodybuilding junior tot 23 jaar’.
Zijn profdebuut maakte hij datzelfde weekend op Barbados in de Classic Physique-categorie tijdens de Roger Boyce Elite Pro. Hij eindigde als runner-up. Ook de andere Surinaamse profs Eddy Wilson, Soepe Koese, Fabian Wehl en Militia Galimo participeerden. Galimo en Wilson werden kampioen. Koese eindigde als tweede, Wehl werd vijfde.

Op de IFBB Elite Pro Rankings 2023 van IFBB blijkt dat Wilson zich op het onderdeel bodybuilding heeft gekwalificeerd voor de IFBB Elite Pro World Championships. In de categorie bodybuilding tot 95 kilogram stelde ook Koese kwalificatie veilig. Hij staat in de categorie bodybuilding op negen punten met Lukas Brunclik van de Tsjechische Republiek en Pedro Quiala van Angola.