Suriname wint 39 medailles tijdens Zuid-Amerikaanse kampioenschappen powerlifting en bench press

11 September 2023

Comments: 0

Tien gouden, zestien zilveren en dertien bronzen medailles was de oogst van de nationale selectie van de Suriname Powerlifting Federation tijdens de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen powerlifting en bench press, die van 6 tot en met 10 september werden gehouden in Lima, Peru. ‘’Hoewel er wat uitdagingen waren met de algehele organisatie van deze wedstrijden, heeft Suriname een goede beurt gemaakt. De atleten hebben zich intensief voorbereid en dat was veelal te merken aan hun prestaties’’, schrijft de SPF in een persbericht.

Voorzitter Randall Kariodimedjo, die tot en met zaterdag drie medailles – één goud, één zilver en één brons – in de wacht had gesleept, toont zich ‘’erg tevreden’’ over de prestaties. In Lima lukte het elke Surinaamse deelnemer in de prijzen te vallen. In de juniorenklasse sleepten Sjafee Kasnawi en Omarr Johns gouden medailles in de wacht op de onderdelen bench press en bench only. Diëgo Kartataroeno pakte goud op het onderdeel deadlift.

Randall Kariodimedjo, Selmon Durgaram, Tsuyenne Amatredjo en Abigaël Hing waren de besten op het onderdeel bench only in de openklasse en Sharivah Badloe in de juniorenklasse. De zilveren medailles werden bemachtigd door Kenji Reyke in de sub juniorenklasse op de onderdelen classic powerlifting en deadlift, Kasnawi en Johns in de juniorenklasse bij classic powerlifting, squat en deadlift en Kartataroeno bij classic powerlifting. Voor de bronzen medailles zorgden Kartataroeno, Djayand Oedai, Kasnawi, Kariodimedjo, Ammersingh , Hing , Badloe en Hing . Voor Kartataroeno, Djakarsi, Kasnawi, Durgaram, Reyke en Oedai waren deze wedstrijden hun internationale vuurdoop. Bij het versturen van het persbericht moesten Kariodimedjo en Badloe nog in actie komen.

Bron: QnSport