Ten Hag snapt niet dat VAR goal van United afkeurde: ‘Was geen buitenspel’

4 September 2023

Comments: 0

Erik ten Hag vindt dat de VAR zondag een fout heeft gemaakt door het doelpunt van Alejandro Garnacho tegen Arsenal (3-1-nederlaag) af te keuren. Volgens de Manchester United-trainer was van buitenspel geen sprake.

Bij een 1-1-tussenstand dook Garnacho oog in oog op voor Arsenal-doelman Aaron Ramsdale, waarna de Argentijn doeltreffend afrondde. De VAR constateerde dat Garnacho de bal ontving in buitenspelpositie. “Er was geen sprake van buitenspel. Het was de verkeerde hoek”, stelde Ten Hag na afloop van de wedstrijd tegenover Sky Sports.

Volgens Ten Hag maakten scheidsrechter Anthony Taylor en de VAR in het restant van de wedstrijd nog twee grote fouten.

“Er volgde nog een moment dat Rasmus Højlund een penalty had moeten hebben en tot slot kregen we nog een doelpunt tegen waarbij er een overtreding werd gemaakt op Jonny Evans”, zei Ten Hag.

United verloor het duel in het Emirates Stadium met 3-1 door late treffers van Declan Rice en Gabriel Jesus. Daarmee leed de ploeg al zijn tweede nederlaag van het seizoen. Ondanks een nieuwe domper ziet Ten Hag aanknopingspunten. “We hebben heel goed gespeeld. Ik ben erg tevreden, maar de manier waarop je deze wedstrijd verliest is zuur. Hier kunnen we desondanks mee verder.”

United hervat de competitie na de interlandbreak met een competitiewedstrijd thuis tegen Brighton. De week erna volgt in de Champions League een confrontatie met Bayern München.

Bron: NU.nl