Antonie Manhoef: ‘We gaan een jeugdspeler niet om logistieke zaken duperen’

18 January 2024

Comments: 0

Gianni Ritveld blijkt sinds het weekend onderwerp van gesprek te zijn. Ten eerste zorgde hij met zijn blok op Keven Spokslede bij de opening van de competitie van de Surinaamse Volleybalbond voor een verrassende triomf van Livo op Yelyco in de mannenhoofdklasse. Echter, de dag erna liet Marwina in een bezwaarbrief aan de bond weten dat Ritveld nog bij de club staat ingeschreven en daardoor niet gerechtigd was te spelen voor Livo.

‘’Inderdaad heeft het overschrijvingsformulier van Ritfeld ons op 13 november 2023 bereikt weliswaar nog niet getekend door de voorzitter van Marwina’’, geeft SuVoBo-secretaris Antonie Manhoef in gesprek met de Ware Tijd toe. Naar zijn mening is een speler die op een overschrijvingsformulier aangeeft van club A naar B te willen gaan, bereidt is om te vertrekken.

Manhoef weet ook dat de speler op twee lijsten voorkomt en had hem ook persoonlijk gesproken. De overschrijvingsbrief bleek naar zeggen van Manhoef bij SuVoBo-voorzitter Lionel Blokland te zijn.

Trainer/coach Patrick Alimoenadi vindt het gehaal en getrek onnodig. “Gianni had gewoon naar me moeten toekomen dan was het geen probleem, maar dat heeft hij niet gedaan’’, veronderstelt ‘Patje’. ‘’Hij is jong en werkt niet dus als een vereniging hem wil, moeten ze weten dat er vereisten zijn omdat we jaren in hem hebben geïnvesteerd. Manhoef had ons benaderd, maar de bond moet ons niet vragen wat het kost om een speler over te schrijven. De brief van Livo moest naar ons, wij tekenen en de bond moet gewoon het papierwerk in orde maken’’. De oefenmeester wil hiermee voorkomen dat andere spelers ook hetzelfde overkomt.

“Mijn motto is school, gedrag en sport. Zo simpel is dat. We leren de kinderen manieren en zijn net een familie. Het is geen vrijgevochten boel. We hebben in het verleden meegewerkt aan het vertrek van David Pinas en Ethan Asimia naar ditzelfde Livo en zonder problemen’’. Ritveld om een reactie gevraagd zegt dat zijn overschrijving wel al geregeld is. “Er is gewoon een fout gemaakt bij Marwina’’, omschrijft de jongeling. Livo-coach Navaroni Nabibaks heeft naar eigen zeggen nog vóór de openingswedstrijd tegen Yelyco van de bond vernomen “dat Ritveld mag spelen’’.

Nabibaks heeft vernomen dat Ritveld zes maanden contributie moet betalen. “Ik heb daar geen problemen mee en heb gebeld met mevrouw Alimoenadi om te weten wat het verschuldigd bedrag is. Ik zou teruggebeld worden, maar heb niets meer van ze vernomen’’. Marwina-coach Alimoenadi beweert dat het bij hem niet zo zeer om contributiegelden gaat. “Gianni moet nogmaals gewoon naar me toekomen om te praten dan a san e seti. We leren de kinderen niet alleen volleyballen, maar ook manieren’’. Ritveld vindt het gek dat er iets groots van zijn overschrijving wordt gemaakt.

Verdy Getrouw, voorzitter tevens coach van Yelyco, vindt dat de Ritveld-heisa voorkomen had kunnen worden. “Aan de andere kant als de speler zich correcter opgesteld had, dan had Marwina anders gereageerd om zaken af te werken. Met betrekking tot de wedstrijd had ik die graag opnieuw willen spelen. We hebben dit binnen de club besproken en mij is erop gewezen dat regels regels zijn en sinds er een bond is die regels heeft dan gaan we dat ook zo doen’’. Getrouw benadrukt dat zijn vereniging vaker geconfronteerd is geraakt met situaties waarbij zaken niet klopten en toch toegepast zijn geworden.

“Als de regel zegt dat Ritveld een overschrijving moet hebben en dat er niet is, dan moet men de consequenties toepassen die voorgeschreven staan’’. Hij zegt daarbij dat Ritveld ongerechtigd was te spelen en zijn vereniging de verloren partij van vrijdagavond daardoor reglementair wint.

Bron: DWT