Ervaring volleybalsters Yelyco 4 nekt Condor 2

18 January 2024

Comments: 0

Yelyco 4 is het verdedigen van haar titel in de vrouwen eerste klasse competitie van de Surinaamse Volleybalbond met een overwinning begonnen. Slachtoffer werd Condor 2, dat zich woensdagavond na twee enerverende sets in de Ismay van Wilgen Sporthal uiteindelijk gewonnen moest geven: 23-25, 29-31.

Routinier Raliesta Levens zorgde met een listige overspeelbal naar het einde van de twee set voor de genadeslag. Daarvoor kreeg de titelverdediger bij 29-29 een punt cadeau van Condor2-captain Chatifa Cruden, die een set-up jammer genoeg op het net speelde.

Echter, de woorden “jullie willen winnen toch dus kow gwe’’ van assistent-coach Chontelle Lisse bij een 1-8 achterstand schenen goed doorgedrongen te zijn bij de speelsters van Condor 2, die de set zelfs tot drie keren toe hadden kunnen afmaken voordat Levens de bal op positie één speelde en de partij zodoende tot een einde kwam. Yelyco 4 won de openingsset na een ongelukkige fout bij het net van Ferzana Gödeken van de latere verliezer.

Verdy Getrouw gaf na afloop in gesprek met de Ware Tijd toe dat het duidelijk te merken was ‘’dat Condor 2 in ritme kwam. Ze snapten gaandeweg de wedstrijd wat te doen en ze speelden steeds beter. Maar met de winst van mijn team is het duidelijk dat de formule zal werken. We moeten alleen vaker spelen’’.

Hij maakte gebruik van ervaren speelsters als Levens, Marengo, Rachel Graanoogst, Simone Elizee en jeugdigen zoals Jill Satjapradna, Faith Romeo en Christine Vrede. Coach IJouandi Themen was de mening toegedaan dat haar pupillen van Condor 2 ‘’gewoon moeten blijven werken. Ze kunnen het en moeten meer geloof in elkaar hebben. Als ze dat hebben, kunnen we aan het eind van de rit de top drie halen’’.

De partij was de eerste voor Yelyco, terwijl het voor Condor 2 haar tweede was nadat het zondag nog een 2-1 winst behaalde op Avanti.

Bron: DWT