Kostenplaatje van USD 1.4 miljoen en niet behaalde doelen kostten Winter nieuw SVB contract

9 January 2024

Comments: 0

‘’In 2023 hebben we alleen voor de senioren heren voetbalselectie USD 1.4 miljoen uitgegeven en we hebben niet eens thuis tegen Puerto Rico kunnen winnen’’, zegt ondervoorzitter Dayasankar Mathoera van de Surinaamse Voetbal Bond.

Het bestuur van de SVB heeft na goed overleg besloten om het contract van bondscoach Aron Winter niet te verlengen. Het contract van Winter met SVB liep op 31 december af en hij werd al in november meegedeeld dat de overeenkomst niet verlengd zou worden.

Een zege zou Suriname brengen naar de volgende ronde, maar er werd 0-0 gelijk gespeeld en uiteindelijk verloor de selectie van Winter met 4-3 in een strafschoppenserie. ‘’We hebben met alle beschikbare buitenlandse spelers niet veel laten zien in de afgelopen periode’’. ‘’Er zou meer eruit gehaald moeten worden’’. ‘’De coach is uiteindelijk verantwoordelijk voor de prestaties van de selectie en er is besloten om niet verder met hem te gaan’’.

Mathoera zegt dat tijdens de gesprekken, die gehouden werden in aanloop naar de ondertekening van het contract in 2022, er wederzijds duidelijke doelen zijn gesteld. De ondervoorzitter meent dat ook de communicatie tussen de bondscoach en bepaalde bestuursleden heel stroef was. ‘’Dit heeft parten gespeeld dat bepaalde leden het niet eens waren met contractverlenging, terwijl anderen wel bereid waren het te verlengen’’. Dit waren de hoofdredenen waarom het bestuur van SVB en ook Staatsolie, die het contract van Winter financierde, het contract van hem niet hebben verlengd.

De ondervoorzitter zegt verder dat in juni de Gold Cup kwalificatiewedstrijden beginnen en in september – november staan de WK-kwalificatiewedstrijden gepland.

Bron: Keynews