Lionel Blokland: ‘Als je niet jou best op school doet, ga je thuisblijven’

12 January 2024

Comments: 0

‘’Als je niet jou best op school doet, ga je thuisblijven’’. Met deze woorden wees Lionel Blokland de voorselectiespelers U19/U21 categorieën voor jongens en meisjes woensdagavond bij een informatiebijeenkomst in de Ismay van Wilgen Sporthal erop dat schoolprestaties zwaar meetellen om de eindselectie te halen. Bij die gelegenheid stelde Blokland als voorzitter van de Surinaamse Volleybalbond de ouders en enkele leden aangesloten bij de organisatie ook op de hoogte van enkele zaken.

Zo werd aangegeven dat de nationale federatie dit jaar 22 internationale toernooien op het oog heeft voor deelname.

Het eerste internationaal evenement op schema is de U19 Boy’s Continental Cup die in mei in Puerto Rico zal plaatsvinden. Suriname werd bijna twee jaren terug op Trinidad en Tobago gekroond tot U17 Caribbean Zonal Volleyball Association -kampioen en mag daardoor binnen haar zone doorstromen oftewel meedoen aan Norceca event’s.

De meisjes werden in datzelfde toernooi op het Carbisch eiland semikampioen. ‘’Hun deelname bij het Norceca toernooi in juli in de Verenigde Staten kan pas als de kampioen zich terugtrekt’’, haalde Blokland aan. Op de vraag hoever van tevoren ouders in kennis gesteld zullen worden of hun dochters dit jaar wel of niet aan een toernooi zullen meedoen, counterde de Suvobo-preses dat ‘’ze aan alle regionale oftewel Cazova-evenementen gaan participeren. Voor Cazova hoef je je niet te kwalificeren dus die gaan zeker door’’.

Blokland merkte verder op dat de jonge selectiespelers een elitegroep zijn in de samenleving die verder willen komen vandaar dat zijn organisatie ondersteunende diensten aan het geheel zal toevoegen.

‘’De eerste wordt een werkgroep, die zal ondersteunen met schoolwerk, omdat schoolprestaties van belang zijn. Om die reden zal er daarom ook een schema worden gemaakt van club- en selectietrainingen zodat er een goed beeld is’’. Naar zijn zeggen zal er al in de derde week van deze maand een aanvang met de trainingen worden gemaakt.

Op de bijeenkomst werd ook aangegeven dat de Cubaan Carlos Orta Fellovè, die in december 2023 na anderhalf jaar naar zijn geboorteland terugkeerde, rond eind van deze maand terugkeert om zijn werk verder voort te zetten.

‘’We zullen de kinderen wel blijven stressen met de school, omdat als ze hun best niet doen ze thuis zullen blijven’’. Blokland liet ook weten dat alle moeite gedaan zal worden om onder meer Siryan Meijer en Duncan Hitwat, die vorig jaar voor studie naar het buitenland zijn vertrokken, erbij te hebben.

De bond hoopt verder Carlo Huisden, een Surinamer die in de Verenigde Staten van Amerika op de Westfield Highschool studeert en volleybalt, in de selectie te krijgen. ‘’Huisden is 17 jaar en doet het goed in Amerika dus we zijn in afstemming met zijn vader wachtende op data om hem ook erbij te krijgen’’, aldus Blokland.

Coördinator Claudius Straal van de Technische Commissie hield de voorselectiespelers voor dat om geselecteerd te worden twee voordelen heeft ‘’en wel jezelf optrekken en je land vertegenwoordigen’’.

Bron: DWT