Livo krijgt enthousiast spelend SVV op knieën

22 January 2024

Comments: 0

Livo heeft het enthousiasme van de Scholen Volleybalvereniging in de eerste halve finale rematch met zakelijk spel overwonnen. De semikampioen van 2023 won de ‘late night thriller’ zondagochtend in de Walter Amo Sporthal op het monseigneur Aloysius Zichem Sportcentrum in viersets: 27-25, 23-25, 25-18, 25-22. Het duel, welke voor zaterdagavond acht uur gepland stond, begon haast drie uren later. Het uitlopen van het programma lag daar ten grondslag aan.

Ploegen schenen geen problemen met het late tijdstip te hebben. SVV dirigeerde het spel voor een groot deel in de openingsset. Faiq Lobo en zijn SVV-aanvoerder Meson Anakaba maakten het publiek in de sporthal wild enthousiast met hun afzonderlijke blokken op onder meer captain Zefanio Breinburg van de semikampioen. Echter, nadat Livo zich na een 10-16 achterstand terug in de strijd volleybalde, zorgde Breinburg met een blok op Anakaba ervoor dat het eerste spelbedrijf een 27-25 winst opleverde.

Livo domineerde de derde set volkomen, maar kreeg het in de vierde niet bepaald makkelijk. ‘’Het was in het begin passen en meten voor ons en het gemis van Ethan Asimia was voelbaar’’, bekende Breinburg na afloop tegen de Ware Tijd. ‘’Maar we hebben ons desondanks goed aangepast en ons ding gedaan’’.

Goede ondersteuning genoot hij onder meer van Chikel van der Boom, Dean Kasdi en de van Marwina overgekomen Gianni Ritveld. ‘’Het is een nieuwe competitie en we nemen het wedstrijd voor wedstrijd’’. Anakaba vond dat het verlies aan zijn team te wijten was. Hij gaf onder meer aan dat de pass niet kwam en de setter daardoor niet veel opties had.

‘’Maar de arbiter heeft ons op bepaalde momenten ook gekild met zijn calls. We hebben in ieder geval geleerd dat we zakelijk moeten blijven spelen, beter moeten gaan passen en ook minder moeten gaan klagen’’, aldus Anakaba.

Bron: DWt