Natio start WK-kwalificatie tegen St. Vincent & The Grenadines

30 January 2024

Comments: 0

De nationale voetbalselectie van Suriname start het WK 2026 kwalificatietoernooi met een wedstrijd tegen St. Vincent & The Grenadines op woensdag 5 juni 2024 in Paramaribo. Ons land is onlangs geloot in poule F van de Concacaf-zone. Naast St. Vincent zitten in deze poule ook Puerto Rico, El Salvador en de winnaar van de wedstrijd tussen Anguilla en Turks & Caicos.

De tweede wedstrijd speelt Suriname op zaterdag 8 juni 2024 uit tegen Anguilla of Turks & Caicos.

De resterende twee kwalificatiewedstrijden worden dan weer gespeeld in juni 2025. Dan komt op vrijdag 6 juni 2025 Puerto Rico naar Suriname en op dinsdag 10 juni 2025 sluiten we af in en tegen El Salvador. De nummers 1 en 2 van de poule gaan over naar de volgende ronde.

Het nationaal elftal van Suriname zit momenteel zonder bondscoach, nadat het contract met Arron Winter niet is verlengd. Winter haalde de gestelde doelen met Natio in zijn eerste 8 maanden niet.

Wie de volgende bondscoach wordt, is nog onduidelijk. Haalt de SVB Stanley Menzo terug, of is er een nieuwe kandidaat. In elk geval is er een FIfa-window in maart, waar er tenminste twee oefeninterlands gespeeld kunnen worden.