Natio wordt totaal geherstructureerd

11 January 2024

Comments: 0

“SVB gaat over tot een totale herstructurering van het nationaal elftal’’, zegt ondervoorzitter Dayasankar Mathoera van de Surinaamse Voetbal Bond. Het bestuur is niet blij met een aantal zaken die zich de afgelopen tijd hebben voorgedaan.

Mathoera zegt dat het contract van Aron Winter niet is verlengd en over assistent-bondscoach Henk ten Cate kan hij nog geen duidelijkheid geven. “We zullen hergroeperen, reorganiseren en we moeten kijken hoe we verder zullen gaan’’.

De ondervoorzitter meent dat er in de afgelopen tijd ook flink mis is gegaan met de kostenbeheersing. ”Men dacht dat ze alles mochten bepalen. Hoeveel mensen ze in de technische staf mochten nemen, hoeveel de selectie moest consumeren, waar de selectie moest verblijven en hoe er gereisd moest worden”. Hij benadrukt opnieuw dat er veel mis is gegaan, waardoor een reorganisatie noodzakelijk is. De SVB is dinsdag met een officieel statement gekomen, waarin staat geschreven dat het mislopen van de Gold Cup en de Copa America de hoofdredenen waren om zijn contract niet te verlengen. “Het hoofdbestuur wil wel met klem benadrukken dat Aron Winter niet ontslagen is zoals bepaalde Surinaamse media hebben gemeld. Er is een groot verschil tussen ontslag en beëindiging van een contract c.q. overeenkomst. Zelf Winter heeft aangegeven dat hij niet ontslagen is’’, staat onder andere geschreven in het statement.

Bron: Keynews