Ook Real Sociedad toont interesse in Sheraldo Becker

17 January 2024

Comments: 0

Real Sociedad heeft zich gemeld in de strijd om de Surinaamse international Sheraldo Becker, zo melden onder meer Marca en Mundo Deportivo maandag.

Vorige week kwam journalist Florian Plettenberg al met het nieuws dat Villarreal in gesprek is met FC Union Berlin, maar de 28-jarige vleugelspits kan dus ook hoger in La Liga aan de slag. In de Duitse hoofdstad loopt Beckers contract komende zomer af.

La Real maakt haast met de komst van Becker omdat Takefusa Kubo met Japan deelneemt aan de Azië Cup. Umar Sadiq is uit de roulatie wegens een knieblessure en talent Mohamed Ali-Cho werd vorige week voor 10 miljoen euro verkocht aan OGC Nice. De Surinaamse aanvaller is op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij hij meer geld kan verdienen. Union wilde Becker afgelopen zomer nog niet kwijt, maar hoopt nu te voorkomen dat hij over ruim vijf maanden transfervrij vertrekt.

De zevenvoudig international van Suriname is al sinds 2019 verbonden aan Union. In 2022 verlengde Becker voor het laatst zijn contract, maar dit dienstverband gaat hij mogelijk vroegtijdig beëindigen. De pijlsnelle rechtspoot staat open voor een transfer naar Spanje en zijn management stuurt dan ook aan op een winterse overstap.

Becker, die 4,5 jaar geleden transfervrij overkwam van ADO Den Haag, groeide in de Duitse hoofdstad uit tot een van de smaakmakers van stuntploeg Union. Met Union speelde Becker dit seizoen voor het eerst in zijn carrière Champions League-voetbal. In vijf groepswedstrijden was hij tweemaal trefzeker. In de Bundesliga wist de aanvaller het net nog niet te vinden dit seizoen.

Bij een overstap naar Sociedad blijft Becker actief in het miljardenbal, omdat de Spanjaarden op de eerste plaats eindigden in Groep D. In februari wacht een lastig tweeluik met Paris Saint-Germain. Met een transfer naar Sociedad kan Becker overstappen van de nummer vijftien van de Bundesliga naar de nummer zes van La Liga. Becker genoot zijn opleiding bij Ajax, waar hij niet wist door te breken in de hoofdmacht.

Bron: Keynews