Suriname aangesloten bij World Boxing

17 January 2024

Comments: 0

Suriname heeft in Frankfurt gestemd voor de kandidatuur van Boris van der Vorst. Dat gebeurde door de voorzitter van de Surinaamse Boksbond, Remie Burke bij het oprichtingscongres van World Boxing, een nieuwe wereldboksbond, in november van het vorig jaar. Suriname behoort tot een van de 27 leden van de nieuwe bond. Met Van der Vorst is een hechte samenwerking uitgestippeld.

De Surinaamse Boksbond wacht nu op de nieuwe wedstrijdregels van de WB en wilt begin dit jaar al enkele kandidaten opleiden om wedstrijden te organiseren. Dit gaat Burke doen door een samenwerking met de Surinaamse Thaiboksbond en andere Thai boksscholen.

Van der Vorst versloeg zijn Amerikaanse concurrente Elise Seignolle van de Amerikaanse boksbond en kreeg 63 procent van de stemmen in Frankfurt.

Er zijn al jaren problemen in de bokswereld met bijvoorbeeld slecht bestuur en oneerlijke jury-uitslagen op de Olympische Spelen. Van der Vorst wilde eerder de voorzitter van de IBA worden, maar zijn verkiezing werd gedwarsboomd. Zijn doel is om boksen te behouden op de Olympische Spelen. Burke wil met de aansluiting bij deze nieuwe WB de jeugd van Suriname de Olympische droom niet ontnemen. De sport dreigt namelijk van het Olympische programma te verdwijnen.

De IBA, die wordt gerund door de Rus Oemar Kremlev, werd vorig jaar buitenspel gezet door de IOC. De IBA voldeed niet aan de eis om hervormingen door te voeren op het gebied van integriteit en financieel beleid conform het zogeheten Olympisch Handvest.

Bron: DWT