Suriname geprezen als winnaar internationaal scholierensporttoernooi

16 January 2024

Comments: 0

 

Vertegenwoordigers uit Suriname, Guyana en Frans-Guyana kwamen op 11 januari samen in de conferentieruimte van het Residence Inn-hotel om de Inter-Guyanese Spelen van het afgelopen jaar te bespreken. De bijeenkomst, georganiseerd door de Stichting Schoolsport Federatie Suriname, stond onder leiding van voorzitter Aniel Ghisaidoobe.

De deelnemers, waaronder sportdirecteuren uit de drie landen, uitten over het algemeen tevredenheid over de gang van zaken tijdens de Spelen en constateerden verbeteringen op alle organisatorische vlakken. Suriname werd erkend als de winnaar van het internationale scholierensporttoernooi.

Daarnaast werd de aanstaande editie van de Spelen besproken, die gepland staat van 23 tot 27 oktober in Cayenne, Frans-Guyana. Hoewel er nog weinig details bekend zijn over deze Spelen, worden de logistieke voorbereidingen besproken tijdens een vergadering op 22 en 23 februari in Cayenne.

Verder brachten de sportdirecteuren en vertegenwoordigers van Frans-Guyana een bezoek aan de Franse ambassadeur, die zijn waardering en genoegen over het toernooi uitsprak. Er werd ook gesproken over de complexe visumprocedures, waarbij de ambassadeur beloofde deze kwesties serieus te nemen.

Hij was ook onder de indruk van de samenwerking tussen de drie landen en zegde volledige steun van Frankrijk toe voor het komende evenement.