Tachana Dalger zet zinnen op kwalificatie Olympische Spelen en WK

17 January 2024

Comments: 0

“Het belangrijkste doel voor 2024 is het kwalificeren voor de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen baanwielrennen’’. Aan het woord baanwielrenster Tachana Dalger. De kersverse sportvrouw van het jaar zegt desgevraagd tegenover Key News dat zij er keihard tegenaan zal moeten gaan om de voornoemde evenementen te halen.

Veel tijd is er niet, aangezien de Olympische Zomer Spelen op 26 juli in Parijs, Frankrijk van start gaan. ‘’De focus is altijd harder trainen en betere plaatsingen, zodat ik voor beide evenementen kan kwalificeren’’. Indien alles volgens planning verloopt, zal zij op trainingstage in Colombia vertoeven, ‘’omdat de kwalificatiewedstrijden er zijn vanaf februari tot april’’.

De wielrenster mocht het vorig jaar reeds op stage in het Zuid-Amerikaans land. Het is de bedoeling dat zij samen verder traint met de dames van de Colombiaanse selectie. Voor nu blijft haar focus de onderdelen sprint en keirin. De Surinaamse benadrukt dat zij sterker, beter en tactischer zal moeten rijden.

Om bovenstaande doelen te behalen is het hebben van voldoende financiële middelen een dringende noodzaak. De wielrenster doet uit de doeken dat zij “vrijwel’’ geen sponsoring heeft, “maar de Surinaamse Wielren Unie is bezig mij daarmee te helpen. Ik denk en hoop dat mijn prestatie van vorig jaar en de benoeming tot sportvrouw voor zichzelf zullen spreken’’. Terwijl de SWU achter de schermen bezig is sponsoren over de brug te krijgen concentreert Dalger zich strak op het wielrennen.

Haar uitverkiezing tot sportvrouw van het jaar brengt indirect wel enige druk met zich mee, ‘’omdat men natuurlijk meer en grotere resultaten verwachten’’. Anderzijds meent de wielrenster dat er niet veel veranderd ‘’dus de druk is er niet echt’’. Zij vindt trouwens dat de concurrentie bij de uitverkiezing van de sportvrouw in tegenstelling tot voorgaande jaren ‘’veel minder was. Ik vind dat de sport verwaarloosd wordt’’. Naar haar zeggen voelde de overwinning heel anders aan ‘’dan als ik misschien twee jaren geleden uitverkoren zou zijn’’.

Bron: Keynews