Anthony Nesty maakt kans op prestigieuze prijs

6 February 2024

Comments: 0

De genomineerden voor de National Collegiate and Scholastic Trophy zijn zaterdag bekendgemaakt door de College Swimming and Diving Coaches Association of America. De trofee wordt uitgereikt door zowel de CSCAA als de National Interscholastic Swimming Coaches Association.

Het is de hoogste eer in intercollegiaal en interscholastisch zwemmen en duiken. Deze wordt toegekend aan de persoon die ‘’de grootste bijdrage heeft geleverd aan zwemmen als een competitieve sport en als een gezonde, recreatieve activiteit in de provincie van niet-gegradueerd en scholastiek onderwijs’’. Steve Collins, Kirk Sanocki en Anthony Nesty zijn de drie finalisten. Anthony Nesty, een iconisch figuur in het zwemmen in Florida, is bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdcoach zwemmen en duiken voor heren. Hij staat aan het roer van zijn derde seizoen voor zwemmen en duiken voor vrouwen en zijn 24e in totaal in de coachingstaf van de Gators voor het seizoen 2023-2024. Nesty’s leiderschap heeft het mannenprogramma naar 11 opeenvolgende conferentiekampioenschappen gestuwd, wat hem vijf opeenvolgende SEC Men’s Swimming & Diving Coach of the Year-titels opleverde. De Gator-mannen behaalden een zesde plaats op de NCAA-kampioenschappen van 2023 met vier nationale kampioenschappen en 42 All-America-onderscheidingen.

Hij werd uitgeroepen tot SEC Men’s and Women’s Coach of the Year, een onderscheiding die slechts door een andere coach uit Florida in de geschiedenis werd behaald. Onder leiding van Nesty blonken zowel mannen als vrouwen academisch uit en ontvingen ze CSCAA Scholar All-America Team-erkenning.

Nesty, een voormalig Olympisch goudenmedaillewinnaar en UF-aluin, keerde in 1998 terug naar Gainesville als coach en droeg aanzienlijk bij aan het succes van het programma. Zijn coachingsvaardigheden strekken zich internationaal uit, met prestaties zoals het coachen van Olympisch gouden medaillewinnaars Katie Ledecky en Bobby Finke. In september 2023 werd Nesty benoemd tot de Amerikaanse hoofdzwemcoach voor heren en werd hij de eerste zwarte Amerikaanse hoofdzwemcoach op de Olympische Spelen.

Bron: Keynews