Bij winst op El Salvador, Suriname met één been in volgende ronde

29 February 2024

Comments: 0

De nationale voetbalselectie van Suriname onder twintig jaar treft donderdag El Salvador in de Concacaf Championship. De U-20 Natio die eerder al gastland Antigua en Guyana klopte, is net als het Midden – Amerikaans land nog ongeslagen in deze groep. De jonge Surinamers wonnen echter beide wedstrijden, terwijl de San Salvadorianen gelijk werden gehouden door Guyana.

El Salvador is ongetwijfeld de moeilijkste tegenstander van Suriname in deze poule. U-20 bondscoach Werner Blackson benadrukt dat zijn spelers bijzonder hard zullen moeten werken. ‘’Wij moeten onze beste wedstrijd spelen om een goed resultaat neer te zetten’’.
De coach wijst erop dat de jonge Surinaamse voetballers donderdag meer dan ooit geconcentreerd moeten zijn.

Winst op El Salvador betekent dat Suriname met één been in de volgende ronde zit. De ploeg komt dan op negen punten uit drie wedstrijden en treft op de laatste speeldag Turks en Caicos, die tot nog toe geen enkele wedstrijd wist te winnen. Op papier de zwakste tegenstander, maar Blackson wil geen enkele ploeg onderschatten.

De coach neemt geen risico en benadrukt dat hij van de spelers verwacht dat zij zich volledig inzetten bij elke wedstrijd.

De wedstrijd tegen het Midden-Amerikaansland wordt ongetwijfeld een zware. ‘’Het wordt onze derde wedstrijd in vijf dagen en dat zegt al veel’’, aldus Blackson. El Salvador was dinsdag vrij, dus heeft in tegenstelling tot Suriname meer kunnen rusten of herstellen. De coach houdt er dus rekening mee dat de tegenstander het Surinaams team flink onder druk zal proberen te zetten. Zij zullen zich dan ook goed daarop voorbereiden en proberen om ook deze wedstrijd naar hun hand te zetten.

Blackson vertelt ook dat zij met enkele blessures kampen. De medische staf doet er alles aan om die spelers van hun kwaaltjes af te helpen.

Bron: Dwt