Chagnaz Fränkel: ‘We zijn op de goede weg’

2 February 2024

Comments: 0

Yelyco 1 heeft in de vrouwen hoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond getoond dat de 3-1 triomf in het weekend op Condor geen toeval was. Woensdagavond moest ook de Scholen Volleybalvereniging in de Ismay van Wilgen Sporthal eraan geloven.
De straight sets-overwinning betekende de tweede winst op rij, nadat de eerste twee partijen werden verloren van Yelyco 2 en Gideon . ‘’We zijn op de goede weg’’, oordeelde Yelyco 1-captain Chagnaz Fränkel na afloop tegenover de Ware Tijd.

Hoewel Yelyco 1 het duel tegen SVV goed startte, dirigeerde de tegenstander het spel voor overgrote deel. ‘’De ommekeer volgde na de time-out van SVV-coach Claudius Straal’’, analyseerde Fränkel.

In de daaropvolgende twee perioden schroefde Yelyco 1 het spelniveau verder op. ‘’Dit geeft sowieso een positief gevoel. Als we ons eigen spel spelen, is dit het resultaat’’.

De aanvoerster gaf toe dat het nog niet is wat het wezen moet. ‘’We spelen door de splitsing van twee teams in een nieuwe samenstelling, maar iedereen begint haar plek te kennen en weet wat te doen’’.

SVV haalde nooit meer het niveau van de openingsset. Aanvoerster Ketura Heijmans stak haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. ‘’We waren helemaal niet enthousiast en hetgeen we op de training doen, was nergens terug te zien’’, reageerde ze.

Heijmans gaf verder aan dat bepaalde van haar teamgenoten een vrees krijgen als er tegen Yelyco wordt gespeeld.

Bron: Dwt