Dimitri Madamsir snelste tijdens KFC x SWU opening wielerseizoen tijdrit

27 February 2024

Comments: 0

“Het was een goede opening race’’, aldus een blijde Dimitri Madamsir. De jonge wielrenner won zondagmorgen de opening tijdrit van het KFC x SWU wielerseizoen. Twee weken geleden begonnen de wielrenners met een warming-up race. Volgens de leiding van de Surinaamse Wielren Unie gelden de tijdritwedstrijden echter als de officiële start van het wielrenjaar 2024.

Madamsir was overall de snelste met een tijd van 16 minuten en 17 seconden. De totale afstand vanuit Alamo Car rental aan de Anton Dragtenweg richting Leonsberg en terug bedroeg ruim 12 km. ‘’Ik heb mijn targets niet behaald, dus tevreden ben ik niet, want ik kon wat dingen beter hebben gedaan’’, zegt de winnaar. Gedurende de race hield Madamsir rekening met concurrent Jorryn Simson. Laatstgenoemde finishte enkele seconden achter de nummer 1. Madamsir denkt dat hij uiteindelijk met de zege ervandoor kon dankzij slim rijden en inzet gedurende de trainingen.

Simson ging tijdens de warming-up wegrace als eerste over de finish. Madamsir was weliswaar afwezig bij deze ontmoeting. Ondanks zijn nederlaag zondag blikte Simson positief terug. ‘’Ik ben tevreden met mijn tijd, aangezien het de start van het seizoen is. Mijn tijd die ik met mijn gps-fietscomputer heb geklokt was wel goed voor de eerste plaats, maar de wedstrijdleiding werkt slechts met hun tijd’’, aldus Simson. Hij maakte zich echter niet te druk hierom en zegt de volgende keer gewoon harder te zullen rijden.

De nummer 2 beschouwde alle wielrijders in de top 5 als concurrenten. Behalve Madamsir meende hij dat nummer 3 Jaïr Nortan en nummer 4 Jeorgen Adelaar ook mooi hebben gereden. Simson verwacht met de terugkeer van Kenrick Sahadeo en Xavi Wadilie straks een sterk bezet veld van wielrenners ‘’die zullen strijden voor de eerste plek dit seizoen. Ik kijk vol verwachting uit naar de komende wedstrijden’’.

‘’Voor mij was het heel prettig. Ik heb progressie gezien en dat heeft gezorgd voor meer motivatie om mijn doelen te bereiken’’, zegt een enthousiaste Nortan. De jongeling finishte overall niet alleen als nummer 3, maar won ook de 1e plek in de juniorenklasse. Nortan is een opkomende wielrijder die al geruime poos dominant is bij de junioren. ‘’Ik ben best tevreden met mijn tijd, omdat ik 1 minuut sneller heb kunnen rijden dan mijn vorige tijdrit’’, zegt hij trots.

Bron: Keynews