Gebroeders Pinas schoppen het niet ver op US Open Taekwondo

21 February 2024

Comments: 0

Samaki Pinas en Katungi Pinas, die zondag Suriname vertegenwoordigden op de US Open Taekwondo, hebben het helaas niet ver geschopt. ‘’Het is een goed meetmoment voor ons geweest’’, zegt voorzitter Gregory Markiet van de Surinaamse Taekwondo Associatie.

De twee atleten arriveerden al op 13 februari in Reno, Verenigde Staten van Amerika, en werden begeleid door coach Jurmen Amiena. Vooral de Pan-Amerikaanse en Caraïbische regio zijn sterk aanwezig op deze wedstrijden. Samaki en Katungi namen deel in de gewichtsklasse tot 74 kilogram. Beide atleten verloren hun eerste partij met 2-0 van Amerikaanse tegenstanders.

Markiet zegt dat deze wedstrijden een goede voorbereiding zijn op de Olympische kwalificaties, die in april 2024 zullen plaatsvinden te Santo Domingo, Dominicaanse Republiek. Alleen via de kwalificaties kunnen Surinaamse taekwondoka’s kans maken op een plaats op de prestigieuze Olympische Spelen in Parijs later dit jaar.

Markiet weet dat het soms hard aan toe gaat in de sportwereld, maar er is geen tijd om te treuren. ‘’We moeten verder’’. Hij meent dat door deel te nemen aan dit toernooi de atleten weer in de running zijn gekomen op internationaal niveau.

Bron: Keynews