Marciano Zalman: ‘Winst op De Schakel goede boost voor Yellow Birds’

16 February 2024

Comments: 0

“De wedstrijd verdient geen schoonheidsprijs, maar de competitie met een winst openen tegen De Schakel is een goede boost voor Yellow Birds. We zijn blij met de winst’’. Woorden van Marciano Zalman tegenover de Ware Tijd nadat zijn ploeg donderdagavond in de mannencompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie een 72-68 triomf behaalde op de rivaal.

Ploegen waren vanaf het beginsignaal van de arbiters Dino Piqué en Mitchell Zeefuik aan elkaar gewaagd. Echter, op bepaalde momenten voerde rommelig en gehaast spel aan beide kanten de boventoon.

Anfernee Taitt van Yellow Birds opende de score na achttien seconden tegen zijn oude club, maar Michaelson Isselt zorgde met nog 4:35 uit een three-pointer ervoor dat De Schakel met 10-8 aan de leiding ging. De eerste tien minuten werd met een 19-14 voordeel afgesloten.

Ivanlido Ho-A-Hing, Isselt en Gerildo Hardjodikromo zorgden uit opeenvolgende baskets aan het begin van de derde quarter ervoor dat De Schakel de stand in evenwicht bracht: 35-35. Isselt maakte zelfs 37-35, voordat Taitt ploegen weer langszij bracht: 37-37. Yellow Birds sloot de periode uiteindelijk met een 52-49 score af.

Isselt hielp De Schakel met nog 3:39 weer eens uit een driepunter, zijn derde van het duel, de opponent tot één punt naderen: 63-64. Een minuut verder maakte hij er 66-66 van na een snelle uitbraak.

Yellow Birds’ Keatan Weibolt maakte daarna geen fouten achter de vrijeworplijn, terwijl Gillermo Schet aan de andere kant de kans voorbij liet gaan om De Schakel eveneens uit vrije worpen weer langszij te brengen.

Zalman had door een slechte voorbereiding geen mooie wedstrijd verwacht. Zijn team beschikt over een scala aan junioren met daartussenin enkele ervaren spelers. “We zijn door de omkooptrend een heleboel spelers kwijtgeraakt”, verklaarde hij. De coach gaf toe dat De Schakel niet het allersterkste team is, «maar je dient met elke ploeg rekening te houden’’.

Tegenhanger Ray Emanuels wees erop dat hij binnen zijn gelederen een paar spelers heeft die in feite nu pas georganiseerd basketballen. «Ik ben helemaal niet ontevreden over hun vechtlust», oordeelde de oefenmeester van De Schakel. “Mijn spelers moeten meer kansen gaan benutten en minder turnovers maken dan komt het zeker goed’’.

Isaiah Emanuels leidde Yellow Birds met zestien punten, terwijl Lykwaan en Ifmorel Drielingen dertien om acht punten bijdroegen.

Bron: DWT