Nieuwe spelers uit Nederland melden zich aan voor Surinaamse U-20 voetbalselectie

10 February 2024

In: Sport
Comments: 0

De nationale U-20-selectie van Suriname heeft vijf nieuwe spelers uit Nederland verwelkomd, waaronder doelman Jahnilo Wiegel van PEC Zwolle. Deze spelers zullen deelnemen aan het kwalificatietoernooi voor de Concacaf heren U-20 kampioenschappen, dat plaatsvindt van 23 februari tot en met 2 maart in Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De nieuwe aanwinsten zijn spits Djaier Prijor (PEC Zwolle), vleugelaanvaller Jermaine Rijssel (FC Volendam), rechtervleugelverdediger Donte Apinsa (Go Ahead Eagles), centraleverdediger Yamano Olfers (Telstar) en middenvelder Marley Dors (Jong Almere City).

Suriname is ingedeeld in groep B samen met El Salvador, Antigua en Barbuda, Guyana en Turks- en Caicoseilanden. De wedstrijden vinden plaats op 25 februari tegen Antigua en Barbuda, 27 februari tegen Guyana, 29 februari tegen El Salvador en 2 maart tegen Turks- en Caicoseilanden.

Na de round-robin ronde zullen de groepswinnaars doorgaan naar het Concacaf Men’s U-20 Championship van 2024, samen met de zes vooraf geplaatste toplanden. Het hoofdtoernooi met 12 teams staat gepland voor de zomer van 2024 en zal de 12 beste nationale mannenteams van de regio onder 20 bevatten, verdeeld over drie groepen van vier.

De twee beste teams van elke groep en de twee beste teams op de derde plaats gaan door naar een knock-outfase bestaande uit kwartfinales, halve finales en finales. De vier toplanden (halvefinalisten) kwalificeren zich voor het FIFA Men’s U-20 World Cup van 2025.

In de vorige editie van het Concacaf Men’s U-20 Championship, wonnen de Verenigde Staten hun derde titel door de Dominicaanse Republiek met 6-0 te verslaan in de finale. Beide landen verzekerden zich daardoor van een plaats in het olympisch voetbaltoernooi voor mannen van Parijs 2024.