Opening Suriname Major League: “begin van iets heel speciaals”

26 February 2024

Comments: 0

Na anderhalf jaar hard werken ging vrijdagavond eindelijk een historisch moment voor voetbalminnend Suriname in vervulling met de aanvang van een profcompetitie.
De commissie herstructurering Surinaams voetbal, onder wiens auspiciën de Suriname Major League wordt gerund, heeft bergen werk verzet om deze jarenlange droom waar te maken. In een bomvol Franklin Essedstadion hadden Robinhood en Transvaal de eer voor de openingswedstrijd.

“Ik ben zeer content. Dit realiseren wij voor Suriname. Eigenlijk zijn wij aan het begin van iets heel speciaals’’, aldus een breed glimlachende Rolf Verwey. De voorzitter van de commissie herstructurering Surinaams voetbal keek vol trots terug op de officiële start van de SML. “Wij hebben een nieuwe beleving gehad’’. Hij doelde hiermee op de grote opkomst van het voetbalminnend publiek. “Wij hebben gezien dat mensen hier stonden te wachten, voordat de poorten open gingen en toegangskaarten werden verkocht. Die hype was er en wij weten dat bij een wedstrijd tussen Robinhood en Transvaal gegarandeerd emotie loskomt’’.

Verwey geconfronteerd met de vraag als hij had verwacht dat het zo druk zou worden: “zeker weten. Je probeert je marketingstrategie daarop af te stemmen door de uitingen die je hebt, maar Robinhood tegen Transvaal is altijd spang en dat is ook weer vandaag gebleken’’.

De commissievoorzitter wist verder te vertellen dat de partners willing zijn in dit project mee te gaan. Eén van de nieuwigheden was het koppelen van de toegangskaarten aan het winnen van mooie prijzen. Zo konden de toeschouwers naar verluidt een iPhone 14 en tankbonnen ter waarde van SRD 5000,- winnen. Verder werd het publiek vermaakt met het nodige entertainment van topartiesten. ‘’Dit is interessant voor mensen, waardoor je meer krijgt dan alleen voetbal. Het moet een beleving worden en dat is waar wij naar streven’’.

Verwey erkende weliswaar dat niet bij elke wedstrijd het stadion vol zal lopen. “Wij weten natuurlijk dat wij niet bij elke wedstrijd een vol stadion zullen hebben, maar het is wel de bedoeling dat wij met elke club juist dat traject gaan uitzetten, waardoor er meer clubliefde komt en mensen naar het stadion komen’’. “Dat is absoluut niet het geval’’.

Hij erkende weliswaar dat de organisatie er werk van moet maken om de toegangskaarten in het vervolg op stoelnummer te verkopen. Zijn organisatie geeft de garantie nooit aan zulke praktijken mee te zullen doen. “Die vlieger gaat bij ons niet op’’.

Een ander punt is het ‘dwingen’ van de stadionbezoekers voor het opzoeken van zitplaatsen. ‘’Je moet gaan zitten, want wij krijgen anders een uitdaging met de veiligheid. Dus ik denk dat wij daarin nog strakker moeten zijn’’. Bij de internationale wedstrijden onder auspiciën van de Concacaf is bovengenoemde situatie niet toegestaan. “Ook hier moeten wij dat niet hebben, omdat het gewoon een gevaar vormt’’.

Verwey benadrukte dat de gehele opzet van de SML een proces is. «Wij kunnen en mogen niet verwachten dat alles op dag 1 honderd procent zal zijn.» Naar verluidt zal de organisatie evalueren.

Bron: Keynews