Robinhood maakt borst nat voor Herediano

18 February 2024

Comments: 0

Het maakte voor Robinhood-coach Roberto Gödeken niet uit wie de tegenstander in de achtste finale zou worden. De verwachting was weliswaar dat het Mexicaanse Toluca volgende maand tegenover de Surinaamse voetbalkampioen zou staan.

Donderdagavond leek die verwachting ook uit te komen toen Toluca voor eigen volk een 2-0 voorsprong nam in de eerste helft tegen Herediano uit Costa Rica tijdens de eerste ronde kwalificatie. Acht dagen eerder won Toluca de uitwedstrijd met 2-1. Tot grote verbazing boog Herediano de 0-2 achterstand bij rust om in een 3-2 zege. Deze uitslag bracht de totale score over 2 wedstrijden op 4-4, maar aangezien Herediano meer doelpunten wist te scoren plaatste het zich voor de zestiende finale.

Gödeken erkent dat je op een gegeven moment wel wil weten tegen wie je uitkomt. Naar zijn zeggen is er nu meer rust in de hersenen, aangezien zijn team zich nu specifieker kan voorbereiden op de aanstaande wedstrijden (5 en 13 maart). De eerste ontmoeting wordt in Costa Rica afgewerkt en de return in het Franklin Essedstadion.

De oefenmeester waarschuwt voor hetgeen komende is. “Robinhood kan een heel grote weerstand verwachten, zij het uit of thuis.” Hij weet dat Herediano op een vrij hoog niveau actief is vergeleken met Robinhood. De Binhood-manager benadert de komende strijd daarom nuchter. “Zo realistisch moeten wij ook zijn. De competitie van Suriname is nog lang niet zo sterk als die van Costa Rica.”

Gödeken analyseert dat Herediano sterk aanvallend en heel explosief speelt. “Hun handelingssnelheid is vrij hoog en het ritme is ook aanwezig bij hen.” Verder valt het op dat de Midden-Amerikanen veel mannen voor de bal zetten en graag trappen vanuit de tweede lijn. “Ze zijn sterk hierin (trappen vanuit de 2e lijn). Wij gaan op zulke dingen moeten letten.” Ook het gevaar van meekomende spelers vanuit de 2e lijn die de diepte opzoeken is een ander groot gevaar.

 

Volgens de Robinhood-coach is het van eminent belang dat zijn team heel gedisciplineerd zal moeten verdedigen. “Wij weten dat hun vleugelverdedigers hoog spelen, waardoor ruimte ontstaat op de flanken. In de omschakeling kunnen wij bij balverovering met snelle tegenaanvallen via de flanken toeslaan.”

 

Voorbereidingen

Het voorwerk van de rood-groenen zijn momenteel in volle gang. Naar zeggen van de oefenmeester is de fitheid en fysieke gesteldheid van de spelers optimaal. “Iedereen traint met plezier en je ziet dat er stappen vooruit worden gezet. Uiteraard zouden wij nog die wedstrijd conditie moeten krijgen, maar dat hangt af van de wedstrijden, die wij de komende periode moeten spelen.”

Op programma staat voor zondag 18 februari de Presidentscup tegen rivaal Inter Moengotapoe. Vervolgens op de 23 februari start officieel de professionele voetbalcompetitie (Suriname Major League). Landskampioen Robinhood neemt het dan op tegen oeroude rivaal Transvaal. Naar zeggen van Gödeken wordt er nog een SML-ontmoeting op 28 februari gespeeld vóór vertrek naar Costa Rica. “Deze wedstrijden komen goed van pas en eerder hebben wij ook al meegedaan aan bekerwedstrijden.”

Spelers zetten zich voor de volle honderd procent in tijdens de trainingen. Er wordt heel hard gewerkt aan de intensiteit, ritme van het spel, handelingsnelheid. Verder het goed afgestemd zijn van de voetbalhandelingen op elkaar “zij het met of zonder bal.” Ook de explosiviteit van de spelers wordt onder de loep genomen, “want bij zulke wedstrijden is snel kracht heel belangrijk, omdat je alles sneller gaat moeten doen.”

Behalve trainen worden er ook leuke dingen met de spelersgroep ondernomen. Het gaat om teambuildingsessies. Naar verluidt zijn er al 2 activiteiten ondernomen, waarbij er een gezellig uitje met de jongens werd gemaakt. “Deze momenten zijn ook heel belangrijk als je zulke wedstrijden tegemoet gaat.” De oefenmeester gelooft dat de spelers op deze manier naar elkaar toegroeien en bereidt zullen zijn voor elkaar te vechten.

Inmiddels heeft Robinhood na het vertrek van Shaquille Cairo zich met 4 spelers versterkt. Geruchten doen echter de ronde dat een mogelijke terugkeer van Cairo niet is uitgesloten na een mislukte transfer van de aanvaller naar het Jamaicaanse Mount Pleasant FC. Gödeken hiermee geconfronteerd zegt dat de situatie Cairo “vrij onoverzichtelijk en onduidelijk is. Hierover kan ik dus geen uitspraak doen”.