Robinhood wint President Cup in verlenging

19 February 2024

Comments: 0

De ploeg van SV Robinhood mag ook de President Cup 2024 toevoegen aan haar prijzenkast. Op zondag 18 februari won de landskampioen met 3-0 van bekerkampioen Inter Moengotapoe. Inter speelde een groot deel van de wedstrijd met 10-man, daar haar speler Shelton Akooi de rode kaart had gekregen in de tweede helft. Echter, Inter liet niet blijken dat ze met een man minder speelden. De wedstrijd na 90 minuten eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Het duel werd pas in de verlenging beslist. Na 100 minuten spelen kreeg Robinhood een penalty, nadat de bal tegen de hand van Inter-verdediger Joel Baja aankwam bij een sliding. Jamilho Rigters benutte deze strafschop feilloos. Met nog 5 minuten te gaan in de tweede verlenging kwam Inter-voorzitter Ronnie Brunswijk (62 jaar) invallen. Twee minuten hierna scoorde Robinhood de 2-0. Het was de ingevallen Franklin Singodikromo die met een loeier vanop 20 meters doelman Andio Adipi van Inter het nakijken gaf. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Singodikromo weer. Adipi liep ver uit zijn doel om een bal weg te werken. In plaats de bal buiten de lijnen te werken, speelde hij deze naar voren. De bal kwam bij een Robinhooder, die meteen Singodikromo opzocht. Hij omspeelde een verdediger en plaatste de bal in het leeg doel (3-0).

Met de President Cup heeft Robinhood een bedrag van US$ 10.000 gewonnen en Inter krijgt US$ 5.000. President Chandrikapersad Santokhi heeft aan beide ploegen beloofd dat dit bedrag verhoogd zal worden.