Sheraldo Becker en Real Sociedad snoepen punten af van titelkandidaat

5 February 2024

Comments: 0

Surinaams internationaal, Sheraldo Becker, heeft met Real Sociedad een punt kunnen halen op bezoek bij titelkandidaat Girona in La Liga. Het werd 0-0 in het Estadio Municipal de Montilivi.

Begin augustus speelden de teams al gelijk in San Sebastian en in Girona bleken de ploegen een halfjaar later nog steeds uitstekend aan elkaar gewaagd. Becker stond in het basis en er waren weinig kansen in de openingsfase. Des te groter was de opluchting bij de aanhang van de stuntploeg toen Yangel Herrera de score in de 24ste minuut leek te openen. Na lang VAR-beraad werd de kopgoal echter afgekeurd. De frustratie bij Girona over het afkeuren was begrijpelijk.
Ook een treffer van Real Sociedad werd afgekeurd in de eerste helft. Mikel Oyarzabal trof na een half uur doel, maar daarbij was wel direct duidelijk dat er sprake was van buitenspel. Bij een ander dreigend moment van Sociedad was het Blind die de bal wegwerkte bij een voorzet van Becker.

Becker werd in de 52ste minuut gewisseld en op zijn plek kwam Ander Barrenetxea. Even later kreeg Real Sociedad een grote kans op de openingstreffer. De reactie van Girona-doelman Paulo Gazzaniga was geweldig. Met een katachtige reflex voorkwam de Argentijn een treffer én indirect ook een nederlaag. Girona kon aan de andere kant het verschil niet meer maken zonder zijn geblesseerde topscorer Artem Dovbyk. Bij de thuisploeg kreeg trainer Míchel in de slotfase nog rood vanwege commentaar op de leiding.

Girona heeft in de top van La Liga nu een achterstand van één punt op Real Madrid, dat zondag kan uitlopen naar een voorsprong van vier punten op zijn naaste achtervolger.

Bron: Keynews