Surinaams international Leerdam vervolgt loopbaan in Nederland

9 February 2024

Comments: 0

Surinaams internationaal Kelvin Leerdam keert bij Heracles Almelo terug in de Eredivisie. De ex-speler van Feyenoord en Vitesse speelde sinds 2017 in de Verenigde Staten, maar zat na zijn vertrek bij Los Angeles Galaxy zonder club.

De 33-jarige Leerdam komt transfervrij naar Heracles en heeft een contract getekend tot medio 2025. De veertienvoudig international van Suriname is na Ajdin Hrustić, Jordy Bruijn en Fredrik Oppegård de vierde winteraanwinst voor Heracles.

Ik heb veel gesprekken gevoerd met de club en ze bleven het contact onderhouden. Dat gaf mij een goed gevoel”, zegt Leerdam op de clubsite van Heracles. “Heracles Almelo heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen aan de selectie. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat de club stijgt op de ranglijst.’’

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma noemt Leerdam een welkome versterking voor de nummer vijftien van de Eredivisie: “Kelvin is een zeer ervaren verdediger die onze selectie extra impuls geeft. Hij is multifunctioneel en zijn veelzijdigheid geeft ons meer mogelijkheden. Met zijn Feyenoord-achtergrond en zijn verleden bij clubs in de Verenigde Staten brengt hij ook de nodige bagage met zich mee.”

Leerdam speelde tussen 2017 en 2023 voor Seattle Sounders, Inter Miami en Los Angeles Galaxy. Met Seattle Sounders won hij in het seizoen 2018/19 de MLS Cup. Als speler van Vitesse won Leerdam in de jaargang 2016/17 de KNVB-beker.

Bron: Keynews