Typhoon wint dragracewedstrijd in Guyana

19 February 2024

Comments: 0

De adrenaline, de concentratie, je land vertegenwoordigen en winnen, zorgen voor een grote druk op de coureur om als eerste de eindstreep te behalen. Ook als enige Surinamer het opnemen tegen verschillende buitenlanders vergroot deze druk om de snelste tijden neer te zetten. Maar dit deed Prakash Lachman met zijn GMC Typhoon in de twaalf seconden klasse dragracewedstrijden.

Door het participeren van Lachman wordt Suriname ook verder op de kaart gebracht binnen deze tak van sport in de regio. Dit sluit heel goed aan op het doel van de organisatie die de motorsport verder in Guyana wil uitbreiden en het sporttoerisme een boost wilt geven.
Het doel geniet ondersteuning van de Guyanese overheid, die ook één van de partners is in het stimuleren van de motorsport. ‘’Door het participeren aan deze wedstrijden zorg je ervoor dat je je land in de regio en in de internationale dragracewereld bekendheid geeft’’, zegt Lachman. Behalve dat hij als enige Surinamer mee deed aan deze wedstrijden, was het voor hem niet te merken dat hij ‘alleen op een eiland’ was. Het aanwezige publiek en ook de verschillende teams waren hem aan het aanvuren en waren enthousiast om te zien wat hij kan doen met de Typhoon.
‘’Na de race kwamen ze mij feliciteren voor mijn geleverde prestatie’’.

Bron: DWT