Vlotte start wielrenjaar 2024

14 February 2024

Comments: 0

In totaal deden 35 wielrenners zondagmiddag mee aan het parcours bij het jongensinternaat aan de Copernicusstraat. Op schema stond de openingsontmoeting voor het wielrenjaar 2024 ‘SWU warming-up race’.

Vol enthousiasme gaven wielrijders van klein naar groot, waarvan de oudste 70 jaar, gehoor. De deelnemers werden in verschillende categorieën verdeeld.

‘’Op zich had het een vrij vlot verloop’’, aldus Surinaamse Wielren Unie voorzitter Earl van Wilgen. Desondanks was het bestuurslid niet helemaal tevreden. ‘’Een aantal toppers waren toeschouwers en voor wat betreft de dames was het teleurstellend. Ze zijn niet komen rijden’’, treurt de SWU-topman. Overall blijft het nog altijd een uitdaging om meer wielrenners te overtuigen om aan wedstrijden deel te nemen. ‘’Sommigen doen niet meer mee aan wedstrijden’’.

De SWU-preses was wel ingenomen met de opkomst van de jongelingen en vooral met de participatie van ‘’1 meisje’’. Naar zeggen van het bestuurslid zijn er altijd jeugdigen die willen fietsen. Echter is het voor zijn organisatie ook een uitdaging gebleken om deze groep op de fiets te krijgen.

‘’Dit was een warming-up. Officieel hebben wij gepland op 25 februari met een tijdrit te starten’’. Het wielerseizoen loopt door tot en met november. De SWU zal voor dit jaar binnen een tijdsbestek van 9 maanden steeds 2 wedstrijden per maand proberen af te werken.

Naar verluidt is de warming-up race uit eigen middelen georganiseerd. Van Wilgen benadrukt meteen dat voor wat betreft sponsoren het er goed uit ziet. Met name sponsors van het vorig jaar ‘’gaan door met ons’’, laat de voorman optekenen. Het wedstrijdparcours zondag was voor de wielrijders geen onbekend terrein.

Volledige uitslagen:

Overall klassement top 5: 1. Jorryn Simson, 2. Jaïr Nortan, 3. Jeorgen Adelaar, 4. Sergio Fernandes en 5. Benito Geerlings.

Junioren: 1. Jaïr Nortan, 2. Jeorgen Adelaar en 3. Jermain Jubitana.

Masters 40-49: 1. Sergio Fernandes, 2. Cedric Monez en 3. Amresh Mohan.

Masters 50-59: 1. Benito Geerlings, 2. Patrick Hart en 3. Ruben Vismale.

Masters 60+: 1. Tony Pijpers, 2. Henk Hammers en 3. Gio Tjon Kong Hong.

U-15: 1. Jayden Kensmil, 2. Chamaniel Hart en 3. Simion Hart.

U-13 racefiets: 1. Elijah Dongor, 2. Mozzeal Hart en 3. Maximo Mook.

U-13 BMX: 1. Kevaro Helder, 2. Jizreal Edoa.

U-10: 1. Chairro Sumter, 2. Maximo Mook en 3. Zadrach Hart.

U-8: 1. Elrick Sumter.

Bron: Keynews